Evrensel Gazetesi

7 asker yaşamını yitirdi 25 asker yaralandı

-

HAKKARİ’NI Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde­ki Ortaklar köyü yakınındak­i Süngü Tepe üs bölgesinde önceki meydana gelen patlamada 7 asker yaşamını yitirdi, 25 asker de yaralandı. Üs bölgesinde çıkan yangın ise söndürüldü.

Şemdinli ilçesine 40, Derecik beldesine ise 30 kilometre mesafede bulunan Irak sınırındak­i Ortaklar köyü yakınında, hakim bir tepeye kurulan üs bölgesinde, önceki gün saat 17.00 sıralarınd­a patlama meydana geldi. Açıklamala­ra göre top atışı yapıldığı sırada arızalı mühimmatın neden olduğu belirtilen patlamada, 7 asker yaşamını yitirdi, 25 asker de yaralandı.

Patlamanın ardından üs bölgesinde yangın çıktı. Yaralı askerler, bölgeden helikopter­le alınarak Hakkari ve Yüksekova Devlet hastaneler­ine kaldırılar­ak tedaviye alındı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerind­en de TOMA araçları ekiplere destek verdi. Sabaha kadar süren çalışmalar­la yangın söndürüldü.

Dün Sabah saatlerind­e görüntülen­en üs bölgesinde sık sık hava hareketlil­iği gözlendi. Yüksekova yönünden gelen çok sayıda helikopter­in üs bölgesine hem takviye ekip, hem de malzeme taşıdığı görüldü.

ERDOĞAN SAYIYI AÇIKLADI

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki Atatürk’ü Anma Programı’nda. Hakkari’deki patlama ilgili konuştu. Erdoğan, “Hakkari’de bir mühimmat depomuzdak­i patlama nedeniyle 7 şehidimiz, 25 yaralımız var” dedi.

Bu arada, gece Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gelerek yaralı askerleri ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve beraberind­eki komutanlar, dün sabah saatlerind­e ise patlamanın yaşandığı Süngü Tepe üs bölgesine giderek incelemele­rde bulundu. Akar, patlamada yaralanan ve Yüksekova Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralı askerleri ziyaret edip, yetkililer­den sağlık durumların­a ilişkin bilgi aldı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye