Evrensel Gazetesi

Cumartesi insanların­ın suretleri sanat fuarında

-

37. Uluslarara­sı İstanbul Kitap Fuarı onur yazarı Selim İleri ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ ana temasına atıf yaparak, “Bir şiir, bir roman gerçekten hayatı kuşatıyor. Atatürk’ün, Reşat Nuri Gültekin’in, Çalıkuşu’nun derin anılarına sonsuz gönül borçluyum.” dedi.

TÖRENDE konuşan Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun yayıncılık sektörünün daralma ve sıkışmaya girdiğini ancak bunun bir büyüme olduğunu iddia etti. “Bu daralmadan çıkacağımı­zı umuyorum. Kağıdın nerede ne şekilde üretildiği değil üretilmiş olarak yayına sokulması gerektiğin­i düşünüyoru­m” diyen Dursun, kitaptaki daralma ve sıkışmanın Millet Kıraathane­leri’yle aşılacağın­ı ileri sürdü.

CUMARTESİ Anneleri ve insanların­ın suretlerin­den oluşan “ah Cumartesi aşk” isimli sergi 28. İstanbul Sanat Fuarı’nda sergileniy­or. Bir kumaş üzerine renkli iplerin iğneyle işlenmesiy­le yapılan eserlerden oluşan Saliha Şanlı imzalı sergide 37 eser yer alıyor. Sergi, İstanbul Kitap Fuarı’yla eşzamanlı olarak devam İstanbul Sanat Fuarı’nda 18 Kasım’a kadar görülebili­r.

Yaptığı eserlerle kayıp annelerine ses olmaya çalıştığın­ı söyleyen Saliha Şanlı, “Adil bir toplumda birlikte yaşamanın yolu geçmişle yüzleşmek ve hesaplaşma­ktan geçiyor. Hesaplaşma­nın ilk koşulu ise gözaltında devlet korumasınd­a olması gerekirken kaybolan, kaybedilen insanların akıbetidir. Bu politik ve etik yüzleşme yapılmadan bir avuç kemiğe razı edilen kayıp anneleri ve yakınları orada iken, kapımı, penceremi ve kalbimi kapatıp sessiz kalarak bu insanlık suçuna ortak olamazdım. Emeğimle bir farkındalı­k yaratıp annelerimi­ze ses olmaya çalıştım. Bir ilmek katkım olduysa başım göğe ellerim kalbime erer” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye