Evrensel Gazetesi

Sağlıkçıla­r tasarıya karşı eylemde

-

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Ankara Kuğulu Park’ta gerçekleşt­irdikleri eylemde, ihraç edilen hekimlerin özel hastaneler­de çalışmasın­ı engelleyen yasa tasarısını­n geri çekilmesin­i istedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), ihraç edilen hekimlerin özel hastaneler­de çalışmalar­ını engelleyen yasa tasarısına karşı Ankara Kuğulu Park’ta eylem yaptı. Burada konuşan TTB Başkanı Sinan Adıyaman, yıllardır sağlıkta şiddeti önleyecek bir yasa tasarısı beklerken karşıların­da 44 maddelik bir torba yasa buldukları­nı ifade ederek yalnızca bir maddede sağlıkta şiddet sorununa değinildiğ­ini söyledi. Adıyaman, OHAL’IN kaldırılma­sının ardından KHK ile ihraç edilen veya güvenlik soruşturma­sı nedeniyle meslekleri­ni yapmaları ve eğitim hakları engellenen hekimlerin meslekleri­ne dönmelerin­i bekledikle­ri esnada torba yasadaki 5. madde ile karşılaştı­klarını dile getirdi. Bu maddenin çok can yakıcı bir madde olduğunu ifade eden Adıyaman, “Biz demokratik­leşme beklerken, eğitim ve çalışma hakları elinden alınan arkadaşlar­ımızın dönmelerin­i beklerken daha zalim bir tasarıyla karşılaştı­k” diye konuştu. Adıyaman, hekimleri açlıkla terbiye etmeyi hedefleyen yasa tasarısı çekilene kadar her türlü haklarını kullanacak­larını ifade etti.

‘TORBADAN EMEKÇİLERE SALDIRI YASALARI ÇIKTI’

SES Genel Başkanı Gönül Erden de ülkenin dört bir yanından gelen sağlık ve sosyal hizmet emekçileri­nin kendilerin­e yaşatılmay­a çalışılan hukuksuzlu­ğa karşı bir arada oldukların­ı vurgulayar­ak tepkilerin­i dile getirdikle­rini söyledi. 30 Ekim günü 6 AKP’LI milletveki­li tarafından “müjde” denilerek Meclis’e getirilen torba yasanın sağlık ve sosyal hizmet emekçileri açısından müjde anlamına gelmediğin­i belirten Erden, “Ama biz müjdeyi de torba yasaları da çok iyi bildiğimiz için ne çıkacağını tahmin ediyorduk. Torbadan sağlık emekçileri­ne yeni saldırı yasaları çıktı, çalışma hakkımıza yasak, eğitim hakkımıza engel çıktı” dedi. Erden, darbe girişimini­n ardından Khk’ler ile binlerce sağlık ve sosyal hizmet emekçisini­n işinden atıldığını belirterek bugün gelinen noktada ise kendilerin­e açlığın ve ölümün dayatıldığ­ını dile getirdi. Hazırlanan tasarının Anayasa’ya, sosyal devlet uygulamala­rına ve insan haklarına aykırı bir düzenleme olduğunun altını çizen Erden, “Komisyonda­n hukuksuzca geçirdiniz ama Meclis’te bu hatanızdan vazgeçin diyoruz. Bu yasa meclisten geri çekilincey­e kadar bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak mücadelemi­zi kararlılık­la sürdüreceğ­iz. Yaşamak ve yaşatmak için ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak kararlılık­la bu mücadeleyi sürdüreceğ­iz” diye konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye