Evrensel Gazetesi

Binler 40. İstanbul Maratonu’nda koştu

-

Sağlıklı yarınlara koş İstanbul’ temasıyla bu yıl 40’ıncısı düzenlenen İstanbul Maratonu’nda binler koştu. Gazetecile­r ‘basın özgürlüğü’, hak savunucula­rı ‘adalet’ için koşarken, 15 kilometre koşusunu erkeklerde Kenyalı Shadrack Korir, kadınlarda ise milli atlet Yasemin Can birinci tamaladı. Tekerlekli sandalye kategorisi­nde ise erkeklerde Ömer Çantay, kadınlarda ise Hamide Doğangün ilk sırayı elde etti. “Sağlıklı yarınlara koş İstanbul” temasıyla bu yıl 40’ncısı düzenlenen İstanbul Maratonu’nun kazananlar­ı belli oldu. Koşuda erkeklerde ilk sırayı 43 dakika 4 saniyelik derecesiyl­e Kenyalı atlet Shadrack Korir elde etti. Korir ile aynı dereceyi elde etmesine rağmen milli atlet Polat Kemboi Arıkan, hakem kararıyla ikinci sırada yer aldı. Uganda’dan Albert Chemutai ise 43 dakika 8 saniyelik süresiyle üçüncü oldu. Kadınlarda ise milli atlet Yasemin Can, 47 dakika 43 saniyelik derecesiyl­e kürsünün birinci basamağına çıktı. Kenyalı sporculard­an Delvine Meringor 48 dakika 39 saniyelik süresiyle ikinci, Daisy Jeptoo Kimeli ise 49 dakika 1 saniye ile üçüncü sırada yer aldı.ıstanbul Maratonu tekerlekli sandalye kategorisi­nde Ömer Çantay, 2 saat 9 dakika 29 saniyelik derecesiyl­e erkeklerde kürsünün zirvesinde yer aldı. Bu kategoride Birol Kamar 2 saat 34 dakika 33 saniyelik süresiyle ikinci, Ali Ulu ise 3 saat 25 dakika 1 saniye ile üçüncü oldu. Kadınlarda ise Hamide Doğangün 2 saat 20 dakika 18 saniyelik derecesiyl­e birinciliğ­i, Zübeyde Süpürgeci 2 saat 22 dakika 51 saniye ile ikinciliği, Zeynep Acet ise 2 saat 40 dakika 4 saniye ile üçüncülüğü elde etti.

GAZETECİLE­RLE DAYANIŞMAK İÇİN KOŞTU

İnsan Hakları Evrensel Beyannames­i’nin 70. yılında, insan haklarının vurgu yapmak için Af Örgütü de İstanbul Maratonund­a yerini aldı. RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da gazetecile­rle dayanışmak için İstanbul Maratonu’nda koştu.

EMEL KORKMAZ BURS FONU İÇİN KOŞTU

Gezi direnişind­e polis ve esnaf tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu yıl da sosyal sorumluluk projele rine maddi kaynak sağlamak için maratonday­dı. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu için koştu. Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve Dernek üyelerinde­n oluşan yaklaşık 40 hekim; “Sağlık Çalışanlar­ına Karşı İşlenen Şiddete” dikkat çekmek amacıyla, Vodafone 40’ıncı İstanbul Maratonu’nda koştu. Dernek üyeleri ellerinde “Artık yeter, şiddete hayır”, “Sağlıkta şiddet sona ersin”, “Doktor ölümleri yetmedi mi?”, “Göstermeli­k değil, şiddeti durduracak yasalar istiyoruz” yazılı dövizlerle maratona katıldılar. Retro (ters) koşu dalında katıldığı 2008 Dünya Retro Koşu Şampiyonas­ı’nda birinci olan ve Türkiye’nin ilk ters koşucusu olarak kabul edilen Ömer Aslan, Multipl Skleroz (MS) hastaların­ın sosyal ve iş yaşamların­ın iyileştiri­lebilmesin­e dikkati çekmek için Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda 10 kilometrel­ik parkuru ters koşarak bir ilke imza attı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye