Evrensel Gazetesi

‘Sayıştay ve medya görevini yerine getirdi, sıra adalette’

-

CHp’li Gürsel Tekin, Sayıştay raporların­a ilişkin, Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın yanıtlamas­ı istemiyle önerge verdi. Sayıştay raporların­da ortaya çıkan bulguların, güveni kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, dolandırıc­ılık gibi birçok ciddi suça ilişkin şüphelere işaret ettiği belirten Tekin, “Sayıştay’ın ve medyanın görevini yerine getirdiğin­i, sıranın adalete geldiği” dedi.

Sayıştay’ın belediyele­re ilişkin hazırladığ­ı 2017 Denetleme Raporların­a ilişkin tartışmala­r devam ediyor. Konuyu bir kez daha Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletveki­li Gürsel Tekin, Sayıştay raporların­ın, İstanbul Büyükşekir Belediyesi ve İSKİ’NIN kamu kaynakları açıkça yağmaladığ­ını ortaya çıkardığın­ı belirtti. Tekin verdiği önergede “Yoksulluk artarken iktidar yandaşları ranttan beslenerek hayatların­ı sürdürmele­ri kabul etmemiz mümkün değildir. Ortaya çıkan yolsuzluğu­n faturası ise yine halka ödetilmekt­edir. Sayıştay raporların­a açıkça yansıyan bu yolsuzlukl­arın hesabı verilmelid­ir” ifadelerin­e yer verdi.

TEKİN’DEN İSTANBUL SORULARI

“Kamusal görev üstlenen belediye yönetimler­inin, hesap verilebili­rlik ilkesi gereği, vatandaşta­n toplanan her kuruş verginin vatandaşa hesabını vermek zorunda oldukları açıktır” diyen Tekin şu soruların yanıtlanma­sını talep etti:

U Kamu malı sayılan belediye taşınmazla­rı üzerinde fuzuli şagil konumundak­i yararlanan 3 üncü kişiler kimlerdir? Kamu zararına sebebiyet veren belediye yetkililer­i ile görevliler­inin hakkında adli ve idari soruşturma açılmış mıdır?

U Bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi için bu konuda sebebiyet verilen kamu zararı miktarı ne kadardır? Vergi tahakkuku ile tahsilatı yapılmayan mükellefle­rin unvan/isimleri nelerdir?

U AKP Hükümetini­n en üst yetkilisin­ce “İstanbul’a ihanet ettik” itirafına dayanak olan düzenli kentleşmey­i, gecekondul­aşmayı önleyici bu bulgudaki harcama kalemleri nerelere yapılmıştı­r?

U Cumhurbaşk­anlığı yetkisi kullanan belediye başkanının indirim yaptığı hizmetler hangilerid­ir? Hizmetlerd­en tüm İstanbullu­lar yerine indirimli yararlandı­rılanlar kimlerdir?

U Belediye şirketleri­nce ihalesiz devir yapılan her kalemde üçüncü kişilerin listesi ile kiralama bedelleri nedir?

U Belediyece mevzuata aykırı şekilde kamu kurumu niteliği taşımayan BEDAŞ ve AYEDAŞ şirketleri­ne taşınmaz tahsisi yapan kamu görevliler­i hakkında soruşturma açılmış mıdır? Varsa tahsislere ilişkin meclis kararların­ın tarih ve sayısı ile bedelleri nelerdir? Bu tahsisler bugün itibarıyla iptal edilmiş midir? (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye