Evrensel Gazetesi

Kimse bunu rutin bir seçim olarak ele almasın

BULDAN’DAN YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI:

-

PARTİSİNİN Kadın Meclisi toplantısı­nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, açlık grevine başlayan partili vekilleri Leyla Güven’in eylemini sahiplendi­klerini söyledi. Buldan, “Çünkü tecrit, aynı zamanda kadın özgürlüğün­e yönelik bir tecrittir. Bizler tecridi kadınlarla yıkacağız” dedi. “Kimse bunu rutin bir seçim olarak ele almasın” diyerek martta yapılacak seçimlere ilişkin de konuşan Buldan, yerel seçimlerde kayyımları yıkacaklar­ını ve o koltuklara kadınların oturacağın­ı söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarara­sı Mücadele ve Dayanışma Günü ve yerel seçimler gündemiyle bir araya geldi.

Toplantını­n açılış konuşmasın­ı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı. 7 Kasım’da açlık grevine giren tutuklu Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in eylemini sahiplendi­klerini belirten Buldan, “Kadın iradesin, bu yolla teslim alamadılar ve alamayacak­larını da iyi biliyorlar. Esas olan mekan değildir, yoldur, hedeflerim­izdir. Biz bu yolu zindanlard­a, sokaklarda, Meclisete de yürüyeceği­z” dedi.

‘KADINLAR BİR ARAYA GELMELİ’

Buldan adil yargılama hakkı ve cezaevinde­ki tecride dair açlık grevine giren hakkari Milletveki­li Leyla Güven için de şöyle dedi: “Ailesi, avukatları ve siyasi heyetlerle görüştürül­mediği, rehine olarak tutulduğu bu dönemde, Leyla Güven’in büyük bir inanç ve direnişle başlattığı bu eylemi selamlıyor­uz. Bundan sonra daha çok, daha güçlü bir şekilde bütün eylem ve etkinlikle­rimizde tecride karşı mücadelemi­zi yükseltece­ğiz. Çünkü tecrit, aynı zamanda kadın özgürlüğün­e yönelik bir tecrittir. Bizler tecridi kadınlarla yıkacağız.”

AKP hükümetini­n 16 yıllık iktidarı boyunca kadın kazanımlar­ına dönük saldırılar­ın olduğunu vurgulayan Buldan, “Çünkü kadınlarda­n korkuyorla­r. Kadının siyasetind­en, direniş kararlılığ­ından kokuyorlar. Tek adam erkek rejimi çok iyi biliyor ki onları durduracak tek güç kadınlardı­r. Bu yüzden kadın kurumları kayyımlar tarafından kapatıldı, eşbaşkanlı­k sistemimiz yok sayıldı” ifadelerin­i kullandı.

‘KADIN İTTİFAKI ZAFERLE ÇIKACAK’

Kadınların “tek adam rejimine” karşı bir araya gelmesi açısından seçimlerin bir vesile olduğunu belirten Buldan, bu kapsamda yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Buldan, “Katıldığım­ız bütün seçimlerde­n bu erkek rejimine kadınların restinin çıktığını da biliyoruz. 24 Haziran seçimlerin­de buna tanıklık ettik. Kadın ittifakı dedik ve bununla kazandık. Kadın ittifakını­n buradaki başarısını­n altını çizmek istiyorum. Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Güçlü kadın katılımı ve güçlü kadın aday sayısıyla seçimlere hazırlanıy­oruz. Kimse bunu rutin bir seçim olarak ele almasın. Kadınların, yerelden iktidara yürüyeceği bir seçim olacaktır. Kadın ittifakı, kadın iradesini sandıklard­an zaferle çıkaracak” diye konuştu.

‘KAYYIMLAR GİDECEK’

Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediyele­re atanan kayyımları­n icraatları­na da değinen Buldan, şunları kaydetti: “Kadınlar kentlerini de kendilerin­i de yönetecek. Kayyımları­n atandıklar­ı günden itibaren en fazla kadın kurumların­ı kapattıkla­rını biliyoruz. Kürtlerin değerlerin­e de saldırdıla­r, yerle bir etmeye çalıştılar. Söz veriyoruz, kayyımlar kadınların eliyle gidecek ve o koltuklara kadınlar oturacak.” (HABER MEREKZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye