Evrensel Gazetesi

7 Filistinli yaşamını yitirdi

İSRAİL’DEN GAZZE’YE SALDIRI

-

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı düzenlendi. İsrailgazz­e sınırında marttan bu yana düzenlenen protestola­rda İsrail’in saldırılar­ında 227 Filistinli yaşamını yitirdi.

İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Gazze Şeridi’nin güneyine önceki akşam İsrail ordusunun düzenlediğ­i saldırı sırasında çıkan çatışmada 1 İsrail askeri öldürüldü. İsrail Ordusu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail Ordusu özel kuvvetleri­nin Gazze Şeridi’nde bir güvenlik operasyonu gerçekleşt­irdiği sırada yaşanan çatışmada bir İsrail askeri öldü, 1 asker ise hafif şekilde yaralandı” ifadelerin­e yer verildi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee ise düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, Gazze’den İsrail’e 10 roket atıldığını­n tespit edildiğini, roketlerde­n 2’sinin Demir Kubbe isimli hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğ­ini aktardı. Gazze tarafından ise atılan roketlerin sorumluluğ­unu üstlenen olmadı.

SALDIRI SONRASINDA AÇIKLAMA

Söz konusu açıklama, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nin güneyine yaptığı düzenlediğ­i ve 7 Filistinli­nin yaşamını yitirdiği saldırının ardından gerçekleşt­i. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin elkassam Tugayları olayın detayına ilgili daha önce yaptığı yazılı açıklamada, bir grup İsrail askerinin sivil bir araçla Gazze’nin güneyindek­i Han Yunus’un 3 kilometre kadar iç kısımların­a girdiğini ve Tugay komutanlar­ından Nur Bereke’ye suikast düzenlediğ­ini duyurmuştu. İsrail ordusu ise açıklaması­nda, “Kuvvetleri­miz, Gazze Şeridi’nde bir güvenlik operasyonu gerçekleşt­irdi. Operasyonu­n ardından çatışmalar yaşandı” ifadesine yer vermişti. (Gazze\aa)

 ??  ?? (Fotoğraf:aa)
(Fotoğraf:aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye