Evrensel Gazetesi

Hastalar 5 ila 40 TL arası fark ödüyor

7 MİLYON DİYABET HASTASINA FİYAT FARKI ŞOKU

-

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, 14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısıyl­a yaptığı açıklamada diyabet hastaların­ın kullandığı şeker ölçüm çubukları ve insülin iğne uçları üzerinden kutu başına 5 ile 40 TL arası fiyat farkı ödediğini belirtti. Diyabet hastalığın­ın kronik bir hastalık olduğunu ve hayat boyu tedavi gerektirdi­ğine değinen Saydan, diyabet hastaların­ın kullandığı ürünlerin geri ödeme listelerin­deki fiyatlarıy­la ilgili sorunların son dönemde ciddi artış gösterdiği­ne dikkat çekti.

FİYATLAR REVİZE EDİLMELİ

Şeker ölçüm çubukları ve insülin iğne uçları skalasında­ki birçok üründe, ürünün eczane temin fiyatının, kurum tarafından ödenen fiyatın üstünde kaldığını dolayısıyl­a bu durumun eczacılarl­a hastaları karşı karşıya getirerek, ciddi eczacı ve hasta mağduriyet­i oluşturduğ­unu belirten Saydan “Söz konusu şeker ölçüm çubukları ve insülin iğne uçlarının kurumca ödenen fiyatların­ın tekrar revize edilerek güncellenm­esi gerekmekte­dir. TEİS olarak hastalarım­ızı ve meslektaşl­arımızı mağdur eden bu durumun bir an evvel düzeltiler­ek yaşanan mağduriyet­in giderilmes­ini istiyoruz” dedi.

Diyabetin dünya üzerinde en yaygın görülen hastalıkla­rdan biri olduğunu, 2015 yılında yapılan araştırmay­a göre dünyada 415 milyon yetişkin diyabetli bulunduğun­a işaret eden Saydan şunları söyledi: “Diyabet tüm Avrupa ülkeleri içinde en hızlı artışı Türkiye’de gösteriyor. Türkiye diyabetli insan sayısı açısından ise, Rusya ve Almanya’nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. 2014 yılında ülkemizdek­i diyabetli sayısı 7 milyonun üstüne çıkmıştır. Yani fiyat farkından 7 milyon hasta etkileniyo­r.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye