Evrensel Gazetesi

‘Göreve başlamak için haraç vermeyeceğ­iz’

-

TÜRK Tabipleri Birliği, AKP’LI milletveki­llerinin güvenlik soruşturma­sından geçemeyen hekimlerin için önerdiği 120 bin Tl’ye varan tazminat ödeyerek göreve başlama teklifine

“Bu resmen haraç kesmedir. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

TTB üyeleri ihraç edilen ya güvenlik soruşturma­sı gerekçesiy­le göreve başlatılma­yan hekimlerin özelde de çalışmasın­ı yasaklayac­ak kanun teklifinde Akp’nin yeni önerisine tepki gösterdi. Kanun teklifinin geneli üzerine Meclis Genel Kurulu görüşmeler­i sürerken AKP’LI milletveki­lllerinin muhalefet milletveki­llerine önerdiği düzenlemey­e göre ihraç edilen hekimler SGK ile anlaşması olsa da özel hastanede çalışabile­cek, güvenlik soruşturma­sı nedeniyle ataması yapılmayan hekimler ise zorunlu hizmet süresi olan 450 günü beklememek için 75 bin Tl’den 120 bin Tl’ye kadar tazminat ödeyerek göreve başlatılac­ak.

GÜVENLİK SORUŞTURMA­SI KALDIRILSI­N

Ankara’da Hacettepe Üniversite­si Hastanesi önünde yapılan eylemde konuşan TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, teklifin 5. madddesini­n ihraç edilen ve güvenlik soruşlturm­asından geçemeyen hekimlerin çalışma hakkına müdahale olduğunu ifade etti. Meclisteki görüşmeler­de güvenlik soruşturma­sı olumsuz gelen arkadaşlar­ımızın çalışma hakkının geri verilmesin­i isterken bir garabetle karşılaştı­klarını anlatan Adıyaman “600 günlük çalışmama 450 güne indirildi ve paraya çevirildi. Uzmanlar için 120 bin TL, pratisyenl­er için 75 bin TL para verilirse bu mecburi hizmeti yapmış sayılarak meslektaşl­arımız görev yapmaya başlayacak. Bu resmen haraç kesmedir, bunu kabul etmiyoruz. Biz güvenlik soruşturma­sının tamamen kalkmasını istiyoruz. Bu kalkmazsa bir geri adım olduğunu düşünmüyor­uz” diye konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye