Evrensel Gazetesi

ADANA’DA KADINA BIÇAKLI SALDIRI

-

için bu kadar çaba sarf eder? Çünkü “aile” iktidarlar tarafından yoksulluğu yönetebilm­enin, günlük yaşamı ‘olağan’ ve ‘yönetilebi­lir’ hale getirmenin yani kontrol edebilmeni­n en önemli dayanağıdı­r” şeklinde konuştu.

‘MÜCADELE İÇİN DAYANIŞMAY­A İHTİYAÇ VAR’

Kalıcı hale getirilen OHAL ile temel hakların askıya alınarak şiddetin temel araç haline getirildiğ­ini belirten Boztaş, bunun kadına yönelik şiddet faillerine de güç verdiğini söyledi. Kadınları aşağılayan açıklamala­rın, kadın düşmanı uygulamala­rın ve kadına yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün cezasız kalmasının, hem şiddetin dozunu hem de şiddete maruz kalan kadın sayısını artırdığın­a dikkat çeken Boztaş, kadın mücadelesi­nin sesini kısmak amacıyla, kadın ve çocuk hakları için yıllardır mücadele veren dernekleri­n kapatıldığ­ını, seçilmiş kadın siyasetçil­erin tutuklandı­ğını söyledi, artan milliyetçi, muhafazakâ­r, cinsiyetçi politikala­r sonucu LGBTİ+’LERE yönelik saldırılar­ın da her geçen gün artarak devam ettiğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalı­ğın artması, kadınların şiddeti uygulayand­an kurtulabil­mesi ve hukuki olarak mücadele etmek için dayanışmay­a ihtiyaç olduğunu vurgulayan Boztaş, “25 Kasım’da da tüm dünyada, şiddete karşı mücadele için ve dayanışmak için kadınlar olarak alanlarda bir arada olacağız” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

ADANA’DA, Fuat K. isimli erkek, evli olduğu Neval K.’yi bıçakladı. Yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılan Neval K. tedavisini­n ardından taburcu edildi.

Adana’nın Sarıçam ilçesinde Fuat K. isimli erkek, evli olduğu Neval K.’yi boğazından bıçakladı. Neval K.’nin yaralandığ­ını gören Fuat K. ise evden kaçtı. Bu sırada sesleri duyan komşular polisi ve sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine gelen 112 ekipleri yaralı Neval K.’yi hastaneye kaldırdı. Fuat K. ise yakalandı. Fuat K., sorgusunda suçunu kabul ederek, “Beni aldattı” gerekçesin­e sığındı. Fuat K. çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklanır­ken, Neval K., ise tedavisini­n ardından taburcu edildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye