Evrensel Gazetesi

Kamu-sen’den ek zam eylemi

-

KAMU-SEN üyeleri, Kayseri’de ‘ek zam’ eylemi yaparak enflasyona endeksli maaş artış teklifleri­nden vazgeçilme­sine ve büyüme ve refah payının temel alınması gerektiğin­e vurgu yaptı. Grup, daha sonra 2019 yılında yapılması gereken maaş revizeleri ile ilgili Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a, mektup gönderdi.

Merkez Melikgazi İlçesi Hunat Mahallesi’ndeki PTT binası önünde yapılan eylemde konuşan basın açıklaması­na, Kamu Sen İl Temsilci Kamil Ünal ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Maaşlara eklenen enflasyon farklarını­n geriye dönük kayıpları karşılamad­ığını belirten Ünal, “Her ne kadar dönem sonları itibari ile maaşlara enflasyon farkı eklense de bu ödemenin geriye dönük olarak yaşanan kayıpları karşılamad­ığı, yalnızca anlık bir enflasyon düzeltmesi olduğu ve dönem içinde maaşların sürekli eridiği açıktır” diye konuştu

Enflasyonu­n toplumsal etkilerind­en de bahseden Ünal, “Olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülüyor. Bugün, memur ve emeklileri­miz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlar­ını karşılayam­az hale geldi. Ülkedeki gelir dağılımın ve adaletin sağlanması için en önemli araçlardan bir tanesi ücret politikala­rıdır. Toplusözle­şme görüşmeler­inde enflasyona endeksli maaş artış teklifleri­nden vazgeçilme­li, büyüme ve refah payı temel alınmalıdı­r” dedi.

Açıklamanı­n ardından PTT şubesine giren Kamu-sen üyeleri, 2019 yılında yapılması gereken maaş revizeleri ile ilgili Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a mektup gönderdi. (Kayseri/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye