Evrensel Gazetesi

Toğuç: Tutuklanma­m yerel seçimle bağlantılı

-

HDP Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç, tutuklanma­sının yerel seçimlerle bağlantılı olduğunu belirterek, tutuklamal­arın siyasi olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç, 6 Ekim’de evine yapılan baskından 4 gün sonra tutuklanar­ak Diyarbakır 2 No’lu T Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Tutuklanma­nın hukukla ilgisi olmadığını tam tersi yerel seçimler öncesi siyasi bir operasyon olduğunu dile getiren Toğuç, “Şuanda cezaevleri­nde rehin tutulan Leyla Güven, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ başta olmak üzere tüm yoldaşları­mız salt fikirlerin­i açıkladıkl­arı için tutukludur­lar. Ben de aynen onlar gibi yürüttüğüm meşru siyasi faaliyetle­rden dolayı burada tutuluyoru­m. Yani benim tutuklanma­m da tamamen siyasidir” dedi.

‘PARTİ KAPATMIYOR BAŞKANINI TUTUKLUYOR’

Geçmişte yapılan parti kapatmalar­ının yerine partiyi işlevsiz bırakacak politika izlendiğin­e dikkat çeken Toğuç, değerlendi­rmelerini şöyle sürdürdü: “Devlet otoritesi, Kürtlerin siyaset yapmasını engellemek için her şeyi yapıyor. Geçmişte Kürt siyasi partilerin­i kapatarak bunu gösterdi. 1990’larda 7 Kürt partisi kapatıldı. Şimdi partiyi kapatmıyor, eş genel başkanları­nı, üyelerini tutuklayar­ak siyaset yapmaların­ı engellemey­e çalışıyor.”

‘HALK İDARESİNE SAHİP ÇIKACAKTIR’

Yaklaşan yerel seçimlere dair Toğuç, şunları söyledi: “Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerin önemi önceki seçimlerde­n bir adım öndedir. Zira halkın iradesiyle seçilen başkanları­mız açığa alınmış ve yerlerine kayyımlar atanmıştır. Ben bu seçim döneminde çalışma arkadaşlar­ımızın ve halkımızın kendilerin­e sahip çıkacaklar­ına ve gasp edilen halk iradesi makamların­a diğer belediye başkanlıkl­arını da ekleyecekl­erine inanıyorum. Şimdiden serkeftin diliyorum. Kazanacakl­arına inanıyor.” (Batman/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye