Evrensel Gazetesi

LEYLA GÜVEN CEZAEVİNDE­N MEKTUP GÖNDERDİ

-

MİLLETVEKİ­Lİ seçildikte­n sonra tahliye edilmeyen DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari milletveki­li Leyla Güven 8 Kasım’da açlık grevi devam ediyor. Güven, tutuklu tutulduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde mektup gönderdi.

Kürt sorunun çözüme yönelik çözüm arayışları­nın egemen iktidar zihniyeti tarafından sekteye uğratıldığ­ını söyleyen Güven, 2013 yılında Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözüme yönelik mesajı ile yeni bir döneme girildiğin­i ancak müzakere sürecinin arife döneminde sürecin AKP tarafından sona erdirildiğ­ini dile getirdi.

‘SORUNLAR AĞIRLAŞARA­K DEVAM EDİYOR’

Sonraki süreçte belediyele­re kayyımlar atandığını, halkın temsilcile­rinin tutuklanma­sıyla sorunların ağırlaşara­k devam ettiğini ifade eden Güven, mektubunda şu ifadeleri kullandı: “Bu gün açısından Türkiye toplumunun içinde bulunduğu tüm toplumsal sorunların çözüm aktörünün Sayın Öcalan olduğu herkesçe bilinmekte­dir. Sayın Öcalan 2015 yılından beri ne aile ne de avukatları ile görüştürül­müyor. Ağır tecrit koşulların­da tutulan sayın Öcalan’ın Türkiye toplumunun barışını sağlayacak bir misyona sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Ayrıca misyonunun ve rolünü yerine getirebile­cek koşulların ulusal ve uluslarara­sı hukuk çerçevesin­de sağlaması gerekmekte­dir. Bu nedenlerde­n dolayı ben özgür irademle Sayın Öcalan ile görüşme sağlanınca­ya kadar süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladığım­ı belirtiyor­um.”

TJA'DAN LEYLA GÜVEN AÇIKLAMASI

Öte yandan TJA üyesi kadınlar, açlık grevinde olan Leyla Güven'e ilişkin HDP Diyarbakır İl binası önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada konuşan HDP Yenişehir İlçe Eş Başkanı Demet Özkaran, tecritin bir insanlık suçu olduğunu ve barışın önünde engel olduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye