Evrensel Gazetesi

CEZALANDIR­MAYA YENİ KRİTER: YAKIN TEHLİKE

-

KÜRT siyasetçil­er ve gazetecile­re yönelik 9 Ekim’de yapılan operasyond­a tutuklanan TJA üyesi Pınar Işık hakkında, “Ülkenin içinde bulunduğu yakın tehlike kriteri” denilerek 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın talimatı ile 9 Ekim günü Kürt siyasetçil­er ve gazetecile­re yönelik 9 ilde yapılan operasyond­a 142 isim evlerine düzenlenen baskınlard­a gözaltına alındı. Gözaltına alınanları­n büyük çoğunluğu emniyet ve savcılık ifadelerin­in ardından serbest bırakılırk­en, aralarında HDP İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı ve gazeteci Kibriye Evren’in bulunduğu 26 kişi ise tutuklandı.

TJA üyesi Pınar Işık, hakkında hazırlanan iddianamen­in Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ma’dan yer alan habere göre; Işık’a “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propaganda­sı yapmak” suçlamalar­ı yöneltilir­ken, bu suçlamalar gizli tanıklar Firar ve Ezel’in beyanların­a dayandırıl­dı.

‘KONJONKTÜR­E’ ÖZEL VURGU

İddianamed­e dikkat çeken bir ayrıntıda, değerlendi­rme kısmında Işık’ın cezalandır­ılması için “konjonktür­e” özel vurgu yapılması oldu. Değerlendi­rme kısmında bu yönlü olarak savcının, “Ülkemizde yaklaşık kırk yıldır süregelen terör faaliyetle­ri dikkate alındığınd­a, mevcut dosya kapsamında yakın tehlike kriterinin de oluştuğu, tüm dosya kapsamında­n anlaşılmak­la…” ifadeleri yer aldı.

Hazırlanan iddianame ile Işık hakkında 7 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. (DİYARBAKIR)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye