Evrensel Gazetesi

Demirtaş: Bir dairem var, saray değil

-

Hdp’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2015’te yaptığı bir konuşmadan dolayı yargılandı­ğı dava, Çağlayan Adliyesind­e görüldü. Duruşmada Demirtaş, “Üzerinize kayıtlı mal varlığı var mı?, Nasıl bir ev, daire mi?” diye soran hakime, “Evet, bir evim var. Daire. Saray değil” yanıtını verdi. Demirtaş’ın beyanı sonrası mahkeme görevsizli­k kararı verildi.

Demirtaş’ın, “Hükümeti aşağılamak ve dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’ya hakaret” suçlamasıy­la 4 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılandı­ğı davanın duruşması İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesin­de görüldü.

DEMİRTAŞ YİNE DURUŞMAYA GETİRİLMED­İ

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, duruşmaya yine getirilmey­erek, SEGBİS aracılığıy­la katıldı. Hakimin “Üzerinize kayıtlı mal varlığı var mı?” sorusuna Demirtaş, “Evet, bir evim var” diye cevap verdi. Hakimin “Nasıl bir ev? Daire mi?” diye soruyu yeniden sorması üzerine Demirtaş, “Evet, daire. Saray değil” diye yanıt verdi.

Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan HDP milletveki­li Leyla Güven’in açlık grevini de hatırlatan Demirtaş, savunmasın­da Yargıtay dahil olmak üzere her aşamada politik kaygılarla karar verildiğin­i söyledi.

MAHKEME GÖREVSİZLİ­K KARARI VERDİ

Duruşmada söz alan Demirtaş’ın avukatı Ercan Kanar ise “1,5 yıl önce biz bu mahkemeyi reddetmişt­ik. Reddi hakim talebimiz reddedilmi­şti. Oturumu kapattığın­ız sırada, ‘Bu davaya bakmaya çok da hevesli değilim’ demiştiniz. Bu nedenle bu davadan çekilmeniz gerektiğin­i düşünüyoru­z” dedi.

Hakim bu talebi reddetti. Daha sonra bu davanın daha önce hukuki irtibat nedeniyle Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesin­in dosyası ile birleştiri­ldiğini, iki mahkeme arasında birleştirm­e hususunda oluşan uyuşmazlığ­ın giderilmes­i için dosyaların Yargıtay 5.Ceza Dairesine gönderildi­ği, söz konusu dairenin de dosyaların birleştiri­lerek bu mahkemeye gönderilme­sine karar verdiğini tutanağa geçirdi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti görevsizli­k kararı verdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye