Evrensel Gazetesi

CHP 140 belediye başkanı adayını belirledi

-

CHP dün Parti Meclisini toplayarak toplam 140 belde ve ilin belediye başkan adayını belirlendi. Merak edilen Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehir­ler için ise bir isim verilmedi. Buna göre, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ahmet Akın olmasına karar verildi. Artvin’de Demirhan Elçin, Batman’da Enver Erdem, Bingöl’de Vahdettin Uzunyayla, Gümüşhane’de Bedri Ağaç, Uşak’ta Asım Kalelioğlu, Erzincan’da İsmail Taş, Karabük’te de Ahmet Durum aday olarak belirlendi.

3 ilde ise mevcut başkanlar yeniden aday olacak; Vefa Salman (Yalova) , Ali Orkun Ercengiz (Burdur) Kerim Aksu (Giresun).

Ankara’da Çankaya ve Yenimahall­e’de de mevcut başkanlarl­a yola devam kararı alınrken, Yenimahall­e’de Alper Taşdelen, Çankaya ilçesinde ise Fethi Yaşar aday gösterildi.

TORUN PM SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

CHP Yerel Yönetimler­den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP MYK sonrası basın toplantısı­nda konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu görüşmesin­e ilişkin de bilgi veren Torun görüşmede yerel yönetimler konusuna değinilmed­iğini, ülkenin gidişatı hakkında iki liderin sohbet ettiğini aktardı.

Ankara Büyükşehir adaylığı için adı geçen Mansur Yavaş konusunun Pm’de değerlendi­rilmediğin­i söyleyen Torun Yavaş’ın “Ankara rozetsiz yönetilmel­idir” sözü için de “Seçime katılan adayların mutlaka rozeti olur seçildikte­n sonra rozetini çıkartır” açıklaması yaptı.

Mansur Yavaş Ankara adaylığı için “20 yılı aşkın tahribatın artık sona erdirilmes­i için siyasi partilerin uzlaşıp bir araya gelmesi artık ihmal edilemez bir zorunluluk­tur. Ankara rozetsiz olarak yönetilmel­idir” demişti. Bu açıklamanı­n CHP’DE “Rozetimizi takmak istemeyenl­e yürümeyiz” şeklinde tepkilere yol açtığı öne sürülmüştü. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye