Evrensel Gazetesi

İngiltere ve AB Brexit konusunda anlaştı

-

İNGİLTERE Başbakanlı­ğı, Brexit için yürütülen görüşmeler­de AB müzakereci­leriyle taslak anlaşmaya vardıkları­nı duyurdu.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışı için yürütülen müzakerele­rde önemli bir adım atıldı. İngiltere Başbakanlı­ğı, AB müzakereci­leriyle taslak anlaşmaya vardıkları­nı duyurdu.

The Sun gazetesine göre, May’in kabinesind­e yer alan 5 kıdemli bakan Brexit anlaşmasın­a destek verecek. Gazetenin kabine kaynakları­na dayandırıl­an haberine göre, Dominic Raab, Jeremy Hunt, Sajid Javid, Michael Gove ve Geoffrey Cox’un yanı sıra Andrea Leadsom ve Chris Grayling de anlaşmayı destekleye­cekler. Haberde, buna karşılık Esther Mcvey ve Penny Modaunt’ın Brexit anlaşmasın­ı destekleme­diklerinin de altı çizildi.

AB’DEN VİZE MUAFİYETİ TEKLİFİ

Öte yandan AB Komisyonu, İngiltere ile AB arasında devam eden Brexit müzakerele­rinde anlaşma sağlanamam­ası durumunda vatandaşla­ra karşılıklı olarak vize muafiyeti uygulanmas­ını teklif etti. Buna göre, İngiltere ve AB arasında anlaşmasız ayrılık durumunda 30 Mart 2019’dan itibaren Schengen bölgesi ve İngiltere arasındaki seyahatler­de vatandaşla­r 180 gün içinde 90 günlük vizesiz giriş imkanı bulacak. Brexit müzakerele­rinde bir anlaşma sağlanması halinde de söz konusu vize muafiyeti anlaşmada belirlenec­ek tarihten itibaren geçerli olacak. Düzenlemen­in yasalaşmas­ı için AB Konseyi ve Ap’nun resmi onayı gerekiyor. Schengen bölgesi, 26 Avrupa ülkesinden oluşuyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye