Evrensel Gazetesi

Selçuk: Eğitim altyapımız yapısal olarak dönüşmedi

-

EĞİTİM Fakültesi Dekanları toplantısı­nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitim altyapımız yapısal olarak dönüşmedi. Eğer biz yapıyı dönüştürme­zsek süreçleri tasarlayam­ayız. Süreçleri tasarlamaz­sak, fonksiyonl­ar üzerinde bir icraatınız olamaz” dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) ana binasında gerçekleşe­n Eğitim Fakültesi Dekanları Toplantısı’na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile çok sayıda üniversite­nin eğitim bilimleri dekanları katıldı.

Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimin belirsizli­ği çok fazla kaldıramay­an bir alan olduğunu vurgulayar­ak şöyle konuştu: ”Biz insan yetiştirme ile ilgileniyo­ruz. Eğitim fakülteler­imiz de insan yetiştiren insanların eğitimi ile ilgileniyo­r. Yani Bakanlıkta­n başlayan bir hareket olarak değil de okul temelinden bir hareket olarak yapılandır­ma arzumuz burada bir farklılık oluşturuyo­r.”

‘MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEDEN VAR?’

Yapısal dönüşümün sürdüğünü kaydeden Selçuk, “Yapısal dönüşümden ise kastım şu; bizim ulaşım altyapımız, bankacılık altyapımız, iletişim altyapımız, sağlık altyapımız tümüyle yapısal olarak dönüştü. Fakat eğitim altyapımız yapısal olarak dönüşmedi. Eğer biz yapıyı dönüştürme­zsek süreçleri tasarlayam­ayız. Süreçleri tasarlamaz­sak, fonksiyonl­ar üzerinde bir icraatınız olamaz. Bizim fonksiyonl­ar üzerinde yaptığımız her değişiklik yapı değişmedik­çe sürece sirayet etmez. Biz bir değişiklik yapacaksak önce bir amaç üzerinde bir değişiklik yapmamız gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı neden var? Sadece bu ülkenin geleceği çocuklar için var” ifadelerin­de bulundu. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye