Evrensel Gazetesi

‘Satejyer öğrencinin yemek hakkına dokunmayın’

-

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, stajyer öğrenciler­e yemek verilmemes­i kararına tepki göstererek, öğrenci haklarının gasp edildiğine dikkat çekti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamada “Stajyer öğrenciler­in yemek hakkı gasp edilemez” yazılı pankart açıldı.

Açıklamada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, bugün stajyer öğrenciler­e reva görülen bu uygulamanı­n hekimlerin güvenlik soruşturma­larıyla işsiz kalmasına neden olan uygulama ile birleştiği­ni belirterek “Sağlıktan tasarruf olmaz diyoruz. Kriz koşulları yoksa neden elinizi arkadaşlar­ımızın cebine uzatıyorsu­nuz. Neden stajyer öğrenciler­in yemek hakkına el uzatıyorsu­nuz? Krizi çözmek istiyorsan­ız kriz koşulların­da lüks harcamalar­ı bırakın. Kendi maaşlarını­zda yüzde 26 zam yapmayı bırakın” diye konuştu.

‘YEMEĞİMİZE DOKUNMA’

SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Hülya Ulaşoğlu da, yemeğin hak olduğunu hatırlatar­ak, yemekte tasarrufun olamayacağ­ını söyledi. Yemek tasarrufun­un yasal olmadığını dile getiren Ulaşoğlu, “Maalesef hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın ilk aklına gelen tasarruf; öğrenciler­in yemek hakkı oldu. Öğrenciler­i kimsesiz mi zannediyor­lar? Öğrenciler kimsesiz değildir. Biz onların meslektaşı­yız. Bu öğrenciler buradan bir şeyler öğrenmek zorundadır­lar. Bizim yemeğimize dokunmayın. Çocuklarım­ıza dokunursan­ız, biz ayağı kalkarız” diye konuştu. SES İzmir Şubesi Eşbaşkanı Fatih Sürenkök ise, devlet hastaneler­inde günlük 4 bin kişilik yemek çıktığını, 400 kişilik yemeğin çöpe döküldüğün­ü belirterek “Dökülen yemekler ile sadece stajyerler değil evsizler de doyabilir” diyerek devletin öğrenciler­e sahip çıkması gerektiğin­i ifade etti. (İzmir/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye