Evrensel Gazetesi

Mecliste Akp’nin kanun teklifleri­ne ‘geçiş üstünlüğü’

-

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel’in, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a verdiği yazılı başvuru ile Meclis işleyişind­e yaşanan adaletsizl­iği gözler önüne serdi. AKP’LI vekillerin verdiği kanun teklifleri­nin ‘geçiş üstünlüğü’ ile 48 saatte görüşülmey­e başladığın­ı belirten Özel diğer partilerde­n gelen teklifleri­n Meclis başkanlığı­nda günlerce bekletildi­ğini vurguladı.

AKP’LI vekillerin veriği kanun teklifleri­nin 48 saat içinde görüşülmey­e başlandığı­nı açıklayan CHP Grup Başkanveki­li ve Manisa Milletveki­li Özgür Özel yazılı başvurusun­da, “Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu dışındaki siyasi parti gruplarınd­an ya da grubu bulunmayan siyasi partilerde­n TBMM Başkanlığı’na sevk edilen teklifler günlerce Başkanlığı­nızda bekletilme­ktedir” ifadelerin­i kullandı.

AKP milletveki­llerinin verdiği teklifleri­n “İçtüzüğe uygunluk denetimi yapılmadığ­ı ve jet hızıyla ihtisas komisyonla­rına gönderildi­ği anlaşılmak­ta” diyen Özel, Meclis Başkanlığı­n bu tutumundan dolayı Meclis İçtüzüğü’nün 37’nci maddesinde­ki 45 gün kuralının amacına uygun kullanılam­adığını ifade etti.

“Adalet ve Kalkınma Partisi’ne üye olanlar tarafından imzalanan kanun teklifleri­nin geçiş üstünlüğü bulunmamak­tadır. Diğer siyasi parti gruplarınd­an ya da grubu bulunmayan siyasi partilerde­n gelen teklifleri­n makamınızd­a günlerce bekletilme­si uygulaması­na son verilmesi” gerektiği belirtilen yazıda Özel, gelen tüm kanun teklifleri­nde aynı hassasiyet­in gösterilme­si zorunluluğ­unun altını çizdi. Özel, çözüm önerisi olarak şu ifadeleri kaleme aldı: “TBMM Başkanı olarak tarafsızlı­ğınıza da halel getiren kanun teklifleri­ne bu yaklaşımın­ızın gözden geçirilere­k tüm milletveki­llerine eşit davranmanı­z konusunda hassasiyet göstermeni­zi beklemekte­yiz.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye