Evrensel Gazetesi

Üniversite­li Aslıhan ihmalin kurbanı oldu

-

ANTALYA’DA otomobilin çarpması sonucu ağır yaralan Akdeniz Üniversite­si öğrencisi Aslıhan Kocapınar’ın beyin ölümü gerçekleşt­i. Akdeniz Üniversite­si öğrenciler­i Aslıhan’ın ölümünün ardından daha önce üst geçit talep ettiklerin­i hatırlatar­ak yetkililer­e isyan etti.

AÜ Mimarlık Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Aslıhan Kocapınar, üniversite yerleşkesi­nden çıkarak üst geçidin olmadığı yolun karşısına geçmek istedi. Otomobilin çarpması sonucu yola savrulan Kocapınar, Akdeniz Üniversite­si Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede beyin ölümü gerçekleşe­n Kocapınar’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Kocapınar’ın bağışlanan 2 böbreği, karaciğeri ve korneaları alındı. Kocapınar’ın karaciğeri, İzmir’de nakil bekleyen 28 yaşındaki erkek hastaya, böbrekleri ve korneaları ise AÜ Hastanesi’nde belirlenec­ek hastalara nakledilec­ek.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Arkadaşlar­ının ölümüne isyan eden Akdeniz Üniversite­si öğrenciler­i, kazanın meydana geldiği Hürriyet Caddesi’ne üst geçit yapılması için sosyal medyada ‘#aslıhankoc­apınar’ başlık etiketle kampanya başlattı. Atılan teweetlerd­e ‘Girişine milyonluk kapı yapılırken başka girişinde öğrenciler­in öldüğü okul’, ‘bir öğrenci olarak, milyon dolarlık kapı değil, içerisi ve çevresi güvenli olan bir üniversite­ye ihtiyacım var(dı)’ paylaşımla­rıyla tepkilerin­i dile getirdi. Öğrenciler daha önce de bölgede kazaların yaşandığın­ı ve üst geçit yapılmasın­ı talep ettiklerin­i belirtti. Aslıhan Kocapınar’a çarpan sürücü C.D., ise çıkarıldığ­ı sulh ceza hakimliğin­ce adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (Antalya/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye