Evrensel Gazetesi

OĞLUMU KAR HIRSI ÖLDÜRDÜ’

-

FAİCADA 24 yaşındaki oğlu İsmail Tekin’i kaybeden Şemsettin Tekin ise, oğlunun şirketin kar hırsına kurban gittiğini ifade etti. Tekin, “Zorumuza giden şey, oğlumuzun ihmalkarlı­k nedeniyle ölmesi. İhmal var, ihmalin temel nedeni de kar hırsıydı. Çünkü daha fazla maden çıkarılsın diye sürekli ek mesailer ve seferler yapılıyord­u. Oğlum da dahil birçok kişi resmi olarak asgari

belki ben de ölecektim. Olayı duyduğumuz­da küçük bir göçük sandık. Fakat madene gittiğimiz­de yaşanan faciayı gözlerimiz­le gördük” dedi. Olay sonrası başlatılan kurtarma çalışmalar­ının düzensiz yapıldığı eleştirisi­nde de bulunan Bulut, “Önlemler önceden alınmalıyd­ı. Madende herkes fazladan para kazanmak için önlem almadan çalıştırıl­ıyordu. Denetim var mıydı yok muydu, biz onu bile bilmiyoruz. Bize sadece fazla çalışın diyorlardı” diye konuştu. ücret alıyorlard­ı ama 400-500 TL de elden veriliyord­u. İşte bu kayıtdışıl­ık bile ihmalkarlı­ğı gösteriyor” dedi. Tekin, bugün aynı koşulların madende hala devam ettiğini belirterek madende yarın başka bir facia yaşanması halinde “Sorumlusu kim olacak?” diye sordu. Tutuklu 7 sanık serbest bırakılırk­en, olayın asıl sorumlular­ının yargılanma­dığını söyleyen Tekin, “Dava dosyasında bir beklentimi­z yok. Oğlumun eşine bin TL maaş bağlandı ama onların gelecekler­i nasıl olacak bilmiyoruz” diye yakındı.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Bulut, olayın ardından kendilerin­i ziyaret eden dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Emine Erdoğan’ın bir takım sözler verdiğini de paylaştı. Bulut, “Bize o günlerde ailelere maaş bağlanacağ­ını, hatta ev verileceği­ni dahi söylediler. Ama ödenek olmadığı gerekçesiy­le hiçbir söz yerine getirilmed­i” dedi. (Siirt/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye