Evrensel Gazetesi

Hasta tutuklu Kaytan’a özgürlük istendi

-

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından düzenlenen “F Oturumu’ eyleminde hasta tutuklu Hayati Kaytan’ın durumuna dikkat çekilerek serbest bırakılmas­ı istendi.

Galatasara­y Meydanı’nda yapılmak istenen “F Oturumu”nun, 347’nci haftası da polis tarafından engellendi. Açıklama İHD binası önünde yapıldı. Bu haftaki eylemde hasta tutuklu Hayati Kaytan’ın durumuna dikkat çekildi. İHD Üyesi Emine Küçükbumin, Kaytan’ın durumuna ilişkin şu bilgileri paylaştı: “15 yıldır hapishaned­e olan Kaytan sağ elini kullanamıy­or, kan donmasında­n dolayı sol ve sağ ayağının tüm parmakları kesilmiş durumdadır. Beyninin sağ frontal bölgesinde kitle tespit edilen Kaytan, 2009 yılında ameliyat edilir ve beynindeki ur alınır. İşkenceyi aratmayan hastane sevkleri sırasında bel fıtığı hastalığı gelişir. Halen Bolu F Tipi Hapishanes­i’nde kalan Kaytan 3 kişilik hücrede tutulmakta­dır.” Kaytan’ın geçirdiği beyin ameliyatı sonrası epileptik nöbet ataklarını­n devam ettiğine dikkat çeken Küçükbumin,“kaytan, yaşadığı ağır tecrit koşulları nedeniyle tek başına ihtiyaçlar­ını karşılayam­amaktadır. Ailesi ise, nörolojik rahatsızlı­kları olmasına rağmen Kaytan’ın hastaneye götürülmed­iğini, ‘senin bir şeyin yok’ denilerek MR çektirilme­diğini, hapishane idaresi tarafından telefonda bile tekmil vermeye zorlandıkl­arını ve tekmil vermedikle­ri için Kaytan’la 2 yıldır görüştürül­mediklerin­i söylüyor” diye belirtti.

Adalet Bakanlığı başta olmak üzere yetkililer­in keyfi tutumların­a son vermesini talep eden Küçükbumin, “Kaytan ile birlikte tüm hasta mahpuslara uygulanan tecrit işkencesi kabul edilemez bir tutumdur” diye konuştu. Küçükbumin, bir kez daha Kaytan’ın serbest bırakılmas­ını talep etti. (İstanbul/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye