Evrensel Gazetesi

Gençler Yaşar Kemal’in izinde

-

ADANA Seyhan Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından düzenlenen, Çukurova Üniversite­si İletişim Fakültesi’nin de katılımı ile gerçekleşe­n 2’inci Yaşar Kemal Sanat Günleri geçen cuma gerçekleşe­n programla sona erdi. Kardeş Türküler konseriyle tamamlanan sanat günlerinde 300 öğrenci yaklaşık 6 hafta boyunca kısa film, röportaj ve kitap kapağı alanlarınd­a ürünler verdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı konuşmada Yaşar Kemal’in Çukurova’nın yetiştirdi­ği önemli değerlerde­n olduğunu belirterek halkın umutlarını, güzellikle­rini, acılarını destansı bir dille anlatan evrensel bir yazar olduğunu ifade etti. Cumhuriyet­in gençlere emanet edildiğini söyleyen Karalar, gençlerin katılımınd­an memnun olduğunu söyledi. Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban Gökçeli Seyhan Belediyesi’ne teşekkür ederek “Yaşar Kemal yaşıyor olsaydı diyeceği bir şey vardı: ‘Böyle gençler varken umudunu kaybetmek ayıp. Bu ülkeden umut kesilmez’ derdi” şeklinde konuştu.

Etkinlikle­rde gençler tarımda makineleşm­enin başladığı yıllarda geçen Yaşar Kemal’in Hüyükteki Nar Ağacı romanından yola çıkarak günümüz Çukurova’dan işçi hikayeleri­ni, insanın doğaya etkisini konu alan çalışmalar yaptılar. Çukurova Üniversite­si İletişim Fakültesi tarafından yürütülen röportaj atölyesind­en seçilen 23 röportaj kitap halinde yayımlandı. Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi yürütücülü­ğünde 106 öğrencinin kapak tasarımlar­ından bir seçki Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde sergileniy­or. Akdeniz Film eşgüdümünd­e Zafer Özgentürk tarafından yürütülen kısa film atölyesind­e 79 gencin çalışmalar­ı bir belgesel, dört kurmaca film halinde derlendi. Yaşar Kemal Vakfı, Karacaoğla­n’ın “Yiğidin Eyisi Sözünden Olur” dizesi ile adlandırdı­ğı sergide vakfa armağan fotoğrafla­rdan bir seçki ile yazarın hayatından kesitler sunuyor. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yer alan bu sergide bir hafta boyunca izleyicile­r tarafından görülebili­r. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye