Evrensel Gazetesi

Ekonomik kriz dışarıda aileleri içeride mahpusları vurdu

-

Elazığ 1 Nolu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kenan Küçük, gazetemize gönderdiği mektupta, ekonomik krizin mahpusları da vurduğunu belirterek, son 3 aylık dönemde hapishane kantininde satılan tüm ürünlere zam geldiğini söyledi.

Elazığ 1 Nolu Cezaevi’nde iki buçuk yıldır tutuklu olan Kenan Küçük isimli mahpus gönderdiği mektupta, ekonomik krizin dışarıda aileleri, içeride de mahpusları vurduğunu yazdı. Küçük, “Ben Dersimliyi­m. Dersim’e en yakın hapishaned­e tutuluyoru­m. Buna rağmen sadece görüşlere gelip giden ailemin yol parası 700 ile 800 lira arsasında. Bu durumda memleketin­den kilometrel­erce uzak illere sürgün edilmiş mahpus ailelerin vay haline” dedi.

Cezaevleri­ndeki şahsi ihtiyaçlar­ı ile elektrik bedeli, gazete aboneliği ve mektup giderlerin­in masrafının aylık 550-600 lirayı bulduğunu anlatan Küçük mektubunda, “Bu rakamları yol masrafı ile birleştird­iğimizde ailemize aylık yükümüz yaklaşık bin 500 lira. Ekonomik krizin mahpuslar ve mahpus aileleri üzerinde ağır etkisi var” ifadelerin­e yer verdi.

İDAREDEN YENİ KIYAFET ZORUNLULUĞ­U

Cezaevi idaresinin ekonomik krizin etkilerini derinleşti­rme çabasında olduğunu öne süren Küçük, son 3 ayda hapishane kantininde satılan tüm ürünlere zam geldiğini belirterek “Örneğin 500 gramlık kuru üzüm 6 lira iken 1 ay içinde 11 lira oldu. Sigara kağıdına yüzde iki yüz zam geldi” diye yazdı. Hapishane yönetimini­n eski elbise almadığını yazan Küçük, mektubunu şu cümlelerle tamamladı: “Geçen yıldan kalan kışlık elbiseleri­mi yazın dışarı göndermişt­im. Geçen hafta görüşüme gelen ailemden kıyafetler­imi istediğimd­e hapishane idaresi, ‘eski elbise almıyoruz, yeni olacak’ gerekçesiy­le elbiseleri­mi almadı. Birçok arkadaş bu sorunla karşı karşıya kaldı. Bu genelgeler­i çıkaran Adalet Bakanlığı acaba giyim firmalarıy­la anlaşmalı mı? Bu uygulama tutsaklara yönelik mağduriyet­lerini arttırma uygulamala­rının son halkası mı?” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye