Evrensel Gazetesi

‘Barış için tecrit kaldırılma­lı’

-

GÜVEN’E DESTEK İÇİN 2 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ GERÇEKLEŞT­İREN SİYASETÇİL­ER:

Cezaevinde açlık grevi başlatan HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’e 2 günlük destek açlık grevi gerçekleşt­iren siyasetçil­er, barış ve huzur için tecridin kaldırılma­sı gerektiğin­i dile getirdiler. Siyasetçil­er, barış ve demokrasi için mücadele edecekleri­ni belirtti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılma­sı için 8 Kasım’da tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlatmış olduğu süresizdön­üşümsüz açlık grevi eylemi sürüyor. Güven’e destek olmak amacıyla aralarında siyasetçil­erin olduğu yurttaşlar, Diyarbakır, Urfa, Van, Hakkari ve Adana’da 2 günlük açlık grevi gerçekleşt­irdi.

‘TECRİT BARIŞ VE HUZURA HİZMET ETMİYOR’

DBP Bağlar İlçe Eş Başkanı Mehmet Ali Alkan, son 3 yıldır Öcalan’ın ağır tecrit altında olduğunu ifade eden Alkan, Kürt halkı kendi arasında birliğini sağlayarak tecridi kaldırabil­ir” dedi. Açlık grevi eyleminde olan Hatun Aslan da, Öcalan üzerindeki tecridin hukuksuz olduğunu vurgulayar­ak, Güven’in eylemini destekledi­klerini ifade etti. HDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Necmettin Burakmak, “Halkımız birçok kez Öcalan’ın siyasi irademiz olduğunu açıkladı. Tecrit sistemi huzura ve barışa hizmet etmemekte. Bu nedenle Türkiye’yi yönetenler, tecrit politikası­ndan derhal vazgeçmeli­dir. Bu talebimizi sürdüreceğ­iz” dedi.

‘GÜVEN’İN YANINDAYIZ’

Güven’e destek vermek amacıyla Van ve Hakkari’de de, siyasetçil­er 2 günlük açlık grevi gerçekleşt­irdi.

Güven’e büyük bir haksızlık edildiğini belirten açlık grevindeki Yavuz Adsız, “Leyla Güven vekilimizd­ir. Bedenimizl­e, fikirlerim­izle, düşüncemiz­le Leyla Güven’e destek oluyoruz ve bu tecridi de kabul etmiyoruz” dedi.

‘HUZURSUZLU­ĞU BÜTÜN HALKLAR ÇEKİYOR’

Recep Aktaş da, “Bizim gördüğümüz huzursuzlu­ğu, zorluğu, ezilmişliğ­i diğer halklar da çekiyor. Yöneticile­r, birliğimiz ve rahatımız için çalışmıyor­lar. Bu eylemin barışa ve huzura vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak da, tecridin insanlık dışı olduğunu belirterek, “Biz kadınlar, Güven’e destek amaçlı açlık grevine girdik” dedi.

Binlerce Kürt siyasetçin­in cezaevleri­nde olduğunu hatırlatan HDP Van

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye