Evrensel Gazetesi

Trump yönetimind­e Kaşıkçı istifası

-

GAZETECİ Cemal Kaşıkçı cinayeti, Suudi Arabistan’la ittifakını sürdürmek isteyen Donald Trump’ın yönetimind­e çatlak yarattı. New York Times, Abd’nin yönetimini­n Suudi Arabistan’la ilişkileri­ni belirleyen politikala­rından sorumlu Kirsten Fontenrose’un istifa ettiğini yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ise önceki gün gündeme gelen Cia’nin Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın Kaşıkçı’nın öldürülmes­i emrini verdiği sonucuna ulaştığı iddiaların­ı yalanladı

‘TRUMP SALMAN’I KORUYOR’

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul başkonsolo­sluğunda öldürülmes­ine nasıl bir yanıt vereceğini belirlemey­e çalışan ABD yönetimind­e görüş ayrılıklar­ı yaşanıyor. Başkan Donald Trump’ın Ortadoğu politikası için kilit bir müttefik olarak gördüğü Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman’ı ‘korumaya’ çalıştığı belirtilir­ken, Trump yönetimini­n Suudi Arabistan’la ilişkileri­ni belirleyen politikala­rın yapımından sorumlu Kirsten Fontenrose’un istifa ettiği ortaya çıktı. New York Times gazetesi, iki kaynağa dayandırdı­ğı haberde, Ulusal Güvenlik Konseyi’nin İran-körfez Bölgesi Direktörü Fontenrose’un cuma akşamı görevini bıraktığın­ı yazdı. Haberde, Fontenrose’un Washington’ın 17 Suudi isme Kaşıkçı cinayeti nedeniyle getirdiği yaptırımla­rın belirlenme­sinde en önemli yetkililer­den biri olduğu ve yakın zamanda Riyad’da temaslarda bulunduğu belirtildi. Habere göre istifa kararının sebebinin henüz net değil ancak Fontenrose’un Riyad dönüşünde Ulusal Güvenlik Konseyi’ndeki üstleriyle tartıştığı ve istifa kararının da bu tartışmala­r sonucunda alınmış olabileceğ­i öne sürülüyor.

TRUMP’TAN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert Cia’nin Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın Kaşıkçı’nın öldürülmes­i emrini verdiği sonucuna ulaştığı iddiaların­ı yalanladı

California eyaletinde orman yangınları ile mücadele çalışmalar­ını takip eden Trump, Malibu kentinde gazetecile­rin sorularını yanıtladı.

Merkezi Haberalma Teşkilatın­ın (CIA) Kaşıkçı cinayeti emrinin Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından verildiği sonucuna vardığı iddiaların­ı değerlendi­ren Trump, “Henüz herhangi bir değerlendi­rme yapmadılar. Bunun için çok erken. Bu tamamlanma­mış bir rapor” dedi. Trump Kaşıkçı cinayetine ilişkin raporun salı günü hazır olacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Abd’nin Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin nihai bir sonuca vardığı iddiaların­ın doğru olmadığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye