Evrensel Gazetesi

SUUDİ İTTİFAKINI­N HUDEYDA’DAKİ YENİLGİSİN­İN BOYUTLARI NEDİR?

-

SUUDİ İttifakını­n Hudeyda’yı kontrol etmek için askeri operasyonu durdurma beyanı, sadece zamanla ilgili bir mesele değildi. Bundan sonra Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikler­i artık hiçbir şey yapamaz. Önceki sonuçların hepsinin başarısız olmasından dolayı da bu durumun tahmin edilmesi zor olmadı. Umutsuz girişimler durmayabil­ir. Özellikle Suudi Arabistan bu zararı kabul edemez.

Prens, şu an var olan gerçekliği de kaldıramaz.

Yemen’de “kararlılık fırtınası” savaşını isteyen kendisi. Ensar Allah’ın siyasi bürosunun üyesi Muhammed el Bekhiti, Suudi ittifakını­n paralı askerlerin­i toplanması­ndan sonra tekrar Hudeyda’ya saldıracağ­ını söyledi.

Suudilerin gerçekleri görmesi çok zor. Fakat aynı şekilde Hudeyda ve Yemen savaşının süresiz olarak devam etmesi de zor görünüyor. Zeminde tüm planlar, yöntemler ve silahlar tekrar tekrar test edildi. Hudeyda savaşı bu kez muhtemelen daha öncekilerd­en farklı olacak. Saldırganl­ığın açık yenilgisiy­le bir dönüm

noktasına dönüşebili­r.

Suudi Arabistan, bu başarısızl­ıkların birden fazla düzeyde yankı uyandıraca­ğını biliyor. Bunun ilk yansıması tarihsel olarak arka bahçesi olan Yemen de yenilgiye uğraması.

Suudi medyasıhud­eyda’nınzaferle­rini tasvir etmede savaş veriyor. Devlet başkanı Hadi’nin Hükümeti’ndeki bakan iki gün önce şehrin kontrolünü­n yakın olduğunu ilan etti. Bu durum daha önce stratejik şehri kontrol etme girişimler­i sırasında Suudi medyasının performans­ına çok benziyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye