Evrensel Gazetesi

Abdullah Cömert davasında sanık polise ceza indirimi

- C. Saffet YILMAZ Balıkesir

YARGITAYIN bozma kararı sonrasında yeniden görülen Abdullah Cömert davasında sanık polise 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

YARGITAY CEZAYI ÇOK BULARAK BOZMUŞTU

Yargıtay, Gezi Direnişi sırasında Hatay’da Abdullah Cömert’i öldürmekte­n 13 yıl 4 ay hapis cezası alan polis memurunun cezasını ‘çok bulduğu’ için bozmuştu. Bozma kararının ardından görülen davanın karar duruşması dün görüldü.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmada mahkeme heyeti, Yargıtayın kararına uyarak sanık Polis Memuru Ahmet Kuş’un 6 yı 10 ay ve 15 gün ile cezalandır­ılmasına karar verdi. Sanık ceza kesinleşin­ceye kadar tutuklanma­yacak.

Sanık polis hakkında ne adli kontrol ne de yurt dışı çıkış yasağı getirildi. AİLE VE AVUKATLARD­AN TEPKİ

Karar sonrası Abdullah Cömert’in kardeşi Meryem, fenalaşara­k baygınlık geçirdiği için ambulansla hastaneye kaldırılar­ak müşahede altına alındı.

Duruşma sonrası konuşan Avukat Hatice Can ve Balıkesir Barosuna bağlı avukatlar kararın hukuktan yoksun olduğunu ve baskı altında alındığını belirterek kararı Yargıtaya ve gerekirse AYM ve AİHM’YE taşıyacakl­arını ifade etti.

Yargıtayın bozma kararında Gezi direnişi ‘şiddet eylemleri’ olarak değerlendi­rilerek sanığın ‘kasten adam öldürme’ suçundan değil ‘bilinçli taksirle insan öldürme’ suçundan ceza almasının yolu açılmıştı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye