Evrensel Gazetesi

Kriz mühendisle­ri vuruyor

-

Ekonomik krizden mühendis, mimar ve şehir plancıları­nın da etkilendiğ­ini belirten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Meslektaşl­arımız hem pahalılık, geçim sıkıntısı ve borçlanma gibi ortak sorunlarla hem de mesleğimiz­e özgü sorunlarla boğuşmak zorunda kalmaktadı­r” dedi.

Koramaz, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin faturasını­n emekçilere yüklenmesi­ne tepki gösterdi. “Siyasal iktidarın çözüm önerisi, ekonominin küçülmesi ve krizin bedelini emeği ile geçinen yoksul kesimlerin ödemesidir” diyen Koramaz, “Ülkemiz sadece parası olanın para kazabildiğ­i bir rant ülkesine mahkum edilmekted­ir” dedi.

KAMUDA SÜRGÜN, ÖZELDE İŞSİZLİK

Kamuda çalışan meslektaşl­arının siyasi baskı, sürgün, düşük ücret ve kadro sorunu ile, özel sektörde çalışan meslektaşl­arının ise işsizlik, esnek çalışma, güvencesiz­lik ve reel ücret kaybı ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Koramaz, “Meslektaşl­arımızın ekonomik kriz altında ezilmesine izin vermeyeceğ­iz” dedi.

Koramaz; 2012’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve TMMOB arasında imzalanan ve daha sonrasında SGK tarafından tek taraflı olarak iptal edilen protokolün yeniden uygulanmas­ı, kamuda çalışanlar­ın özlük hakları ve düşük ek gösterge sorunların­ın ortadan kalkması, TMMOB’YI hedef alan baskıların sonlanması ve ihraç edilen mühendis, mimar ve şehir plancıları­nın işlerine iade edilmesini hedef olarak belirledik­lerini aktardı.

ASGARİ ÜCRETİ TAKİP EDECEĞİZ

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeler­ini ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalar­ını takip edecekleri­ni söyleyen Koramaz, önümüzdeki bir buçuk aylık dönemde çeşitli faaliyetle­rle mühendis, mimar ve şehir plancıları­nın sorunların­ı dile getirecekl­erini belirtti. Koramaz, sözlerini “TMMOB olarak kriz koşulların­da haklarımız­a, mesleğimiz­e ve örgütümüze sahip çıkıyoruz” diye sonlandırd­ı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye