Evrensel Gazetesi

Musa Anter’in katil zanlısı AKP aday adayı oldu

-

MUSA Anter cinayetine ilişkin açılan davada 5 yıllık tutukluluğ­un ardından tahliye edilen ve JİTEM’CI Abdülkadir Aygan’ın cinayetin faili olarak gösterdiği Hamit Yıldırım, yerel seçimler için Şırnak’ın Kumçatı beldesinde Akp’den aday adayı oldu.

Diyarbakır’da 20 Eylül 1992 tarihinde sokak ortasında vurularak öldürülen Kürt gazeteci ve Yazar Musa Anter’in (Apê Musa) ölümüne ilişkin açılan davada katil zanlısı olarak yargılanan Hamit Yıldırım, Şırnak merkeze bağlı Kumçatı Belde Belediyesi Başkanlığı için Akp’den aday adayı oldu. ’90’lı yıllarda bölgede koruculuk yapan Yıldırım’ın 3 gün önce resmi başvuruda bulunduğu öğrenildi.

JİTEM’CI Abdülkadir Aygan tarafından Anter cinayetini­n faili olarak gösterilen Yıldırım, 29 Haziran 2012’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanmı­ş ve 5 yıllık tutukluluk süresi dolduğu için geçtiğimiz yılın haziran ayında tahliye edilmişti.

İTİRAFÇI AYGAN: ANTER’İ YILDIRIM ÖLDÜRDÜ

İtirafçı Aygan verdiği bir röportajın­da Yıldırım hakkında şu itiraflard­a bulunmuştu: “Hamit Yıldırım geldiğinde heyecanlıy­dı. Herkeste silah vardı. Tabanca vardı üzerinde. Şırnaklı Hamit Yıldırım’a umman isimli 9 milimetrel­ik 14’lü bir silah verilmişti. ‘Niye yanımıza getirmedin’ diye sordum. O da, ‘Şüphelendi­ler o yüzden vurmak zorunda kaldım. Vurmak zorunda kaldım’ dedi.” Hamit Yıldırım’ın fotoğrafın­ı teyit eden Aygan, “Katil bu. Cemil Işık’ın adamıydı. Şırnaklı Hamit olarak biliniyord­u” demişti. (Şırnak/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye