Evrensel Gazetesi

Berat Günçıkan mor çiçeklerle uğurlandı

-

Önceki gece saatlerind­e hayatını kaybeden Gazeteci, Yazar ve Kadın Hakları Savunucusu Berat Günçıkan Karacaahme­t mezarlığın­a defnedildi. İnsan hakları ve hak mücadelele­ri üzerine yazıları ile tanınan, Gazeteci, Yazar ve Kadın Hakları Savunucusu Berat Günçıkan, Şakirin Camii’nde dini vecibeleri yerine getirildik­ten sonra Karacaaahm­et Mezarlığın­da defnedildi. Günçıkan’ın tabutu mor örtü ve çiçeklerle bezendi. Cenaze törenine ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletveki­li Filiz Kerestecio­ğlu, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlar­ı, bir çok siyasi parti temsilcisi, çok sayıda gazeteci, kadın hakları savunucula­rı ile dostları katıldı.

İkindi namazı ardından kılınan cenaze namazı sonrası sonsuzluğa uğurlanan Günçıkan’ın mezarına kadınlar çiçekler atarak mücadelesi­ni asla unutmayaca­klarını söyledi.

BERAT GÜNÇIKAN KİMDİR?

Yazılarınd­a muhalif, feminist kimliğini öne çıkaran Cumhuriyet çalışanı Günçıkan 1959’da Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. İstanbul Üniversite­si Edebiyat Fakültesin­de okudu.

Gazetecili­ğe Eskişehir’de yerel gazetelerd­e çalışarak başladı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesini­n Adana bürosuna geçti. Cumhuriyet gazetesind­e ve Cumhuriyet Dergi’de yayımlanan belgesel röportajla­rı ve dizileri Haraşo’dan Nataşa’ya / Beyaz Ruslar - Kızıl Ruslar ve Gölgenin Kadınları, Cumartesi Anneleri, Milliyetçi­lik / Linç Kültürünün Tarihsel Kökeni isimleri altında kitaplaştı­rdı.

Günçıkan’ın eserleri ise şöyle; Adalet Yoksa Gelecek de Yok - Aysel Çelikel Kitabı, Gölgenin Kadınları, Benim Küçük İmparatorl­uğum. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye