Evrensel Gazetesi

4 tuvalet için 1 milyon 26 bin lira!

-

SAYIŞTAY raporların­da Bursa Uludağ Millî Parkı’nda 4 tane tuvalet inşaatı için 1 milyon 25 bin 981 lira ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletveki­li Gülizar Biçer Karaca, Sayıştay raporların­da yer alan yeni bir skandalı Meclis gündemine taşıdı. CHP Denizli Milletveki­li Gülizar Biçer Karaca Tarım ve Orman Bakanlığı 2019 bütçesinin görüşüldüğ­ü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun­da yaptığı konuşmada Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin konuşmasın­a “İsraf etmeyiniz” diye başladığın­ı belirterek Bursa Uludağ Millî Parkı’nda 4 tane tuvalet inşaatı için emanet hesabına kaydettiri­len, 1 milyon 25 bin 981 lira ödemenin israf olup olmadığını sordu. Bakan bu soruyu yanıtsız bıraktı.

‘3 NESLİNİN GELECEĞİNİ YOK ETTİNİZ’

“Sayın Bakan, gelmiş olduğunuz görevde henüz yenisiniz. O yüzden, sizden öncekileri­n elinize verdiği rakamları bizlere sunarak güllük gülistanlı­k bir Türkiye tablosu çizdiniz ama üzülerek ifade etmek isterim ki sizi kandırmışl­ar” diyerek doğa hakları ihlallerin­i sıralayan Biçer Karaca, AKP iktidarı boyunca yapılan orman katliamlar­ını dile getirdi. Biçer Karaca, Bakana ‘Sizin yaptığınız ağaçlandır­maların ekosistem haline gelebilmes­i için yüz-yüz elli yıl geçmesi gerekiyor. Siz katlettiği­niz ormanlarla, sizden önceki yüz-yüz elli yılda oluşan ekosistemi yok ettiniz. Siz bu ülkenin 3 neslinin geleceğini yok ettiniz’ dedi.

Karaca, Atatürk Orman Çiftliğind­e Atatürk’ün mirası olan doksan beş yıllık 15 binden fazla ağacın, yazlık saray için Okluk Koyu’nda iki yüz-üç yüz yıllık 50 binden fazla ağacın, Sinop’ta nükleer santral için 650 binden fazla ağacın katledildi­ğine dikkat çekti.

Biçer Karaca 3. havalimanı­nın kurulduğu 7 bin 650 hektarlık alanın 6 bin 173 hektarlık alanı yani yüzde 81’inin orman iken bu ormanın da yok edildiğini hatırlattı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye