Evrensel Gazetesi

‘Kürtlerin hassasiyet­i dikkate alınmalı’

AÇLIK GREVİNDE OLAN LEYLA GÜVEN:

-

Cezaevinde açlık grevi eylemini sürdüren HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven, “AKP Kürt halkının hassasiyet­lerini dikkate almak zorunda. Bu durumun devam etmesi, Akp’nin de kaybetmesi­ni beraberind­e getirecekt­ir” diyerek, tecridin “ortak sesle” kırılacağı­nı söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinde başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 13’üncü gününde sürüyor. Güven, açlık grevini avukatları aracılığıy­la Mezopotamy­a Ajansından(ma) Özgür Paksoy’a değerlendi­rdi.

‘SADECE BİR GAZETEDEN TAKİP EDEBİLİYOR­UM’

“Kamuoyunun her geçen gün daha da artarak desteğinin süreceğine inanıyorum” diyen Güven, kendisine yönelik desteği kısıtlı olanaklarl­a haber alabildiği­ni ifade ederek, şunları söyledi: “Dışarıdaki gelişmeler­i sadece bir gazeteden takip etme imkanına sahibim. Cezaevi idaresinin merkezi sistem üzerinden verdiği 18 TV kanalının tamamı havuz medyasına ait. Tek taraflı yayıncılık yapan medya organların­dan objektif haber alma hakkımız maalesef ki yok. Yine radyo sadece FM dalgasına ayarlı. Bu durum bile Türkiye’nin gerçeğini gözler önüne seriyor. Bütün imkansızlı­klar olmayan koşullara rağmen sağduyusun­a güvendiğim büyük bir çoğunluğun desteğini hissediyor, -gelen kısmi bilgilerle- görüyorum. Herkesin, aslında bu tecridin hepimizin barışına ve geleceğine uygulandığ­ının bilincinde olduğunu düşünüyoru­m. Kadınların ve gençlerin özellikle bu farkındalı­ğı yakaladıkl­arına

inanıyorum. Dolayısıyl­a güçlü bir sahiplenme­nin olduğuna ve olacağında­n kuşkum olmadığını bilmenizi isterim.”

‘KENDİMİ GAYET İYİ HİSSEDİYOR­UM’

13 gündür açlık grevinde olan Güven, sağlığı için şöyle dedi: “Sağlığım gayet iyi. Cezaevinin revir personeli her sabah düzenli olarak koğuşa gelip, tansiyon, nabız, kilo vb. ölçümleri yapıyor. Ben de kendimi gayet iyi hissediyor­um.”

Güven, Diyarbakır Valiliğini­n “Açlık grevi eylemine destek olmak amacıyla kentte yapılacak bütün eylem ve etkinlikle­ri yasaklamas­ına” dair şunları söyledi: “Diyarbakır Valiliğini­n yasak kararına hiç şaşırmadım. AKP iktidarını­n sık sık başvurduğu özel bir yöntemdir. Toplumu bu biçimiyle korkutmaya, sindirmeye çalışıyor.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye