Evrensel Gazetesi

Ne o günü ne sonrasını unuttuk

-

EŞİ ve henüz 12 yaşında olan oğlu Uğur’un 13 kurşunla evlerinin hemen önünde öldürülmes­inin üzerinden geçen 14 yıl için anne Makbule Kaymaz, “Ne o günü ne de sonrasında yapılanlar­ı unuttuk” dedi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesindek­i evlerinin önünde 21 Kasım 2004 günü polisler tarafından açılan yaylım ateşle vurulan kamyon şoförü olan baba Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz’ın ölümünün üzerinden tam 14 yıl geçti. Babasının vücudundan 8, Uğur’un küçük bedeninden ise 13 kurşun çıkarıldı.

ANISINA DAİR NE VARSA HEDEF OLDU

Adaletin bir türlü sağlanmadı­ğı olayda hayatını kaybeden Uğur Kaymaz’ın anısına yapılan anıtlar ise, kayyımlar eliyle bir bir yıkıldı. 11 Haziran 2016 tarihinde Kaymaz’ın anısına dikilen heykel, Kızıltepe Belediyesi­ne atanan kayyım tarafından kaldırılar­ak, yerine saat kulesi dikildi. Derik Belediyesi­ne atanan kayyım da, benzer bir uygulamaya giderek, Kaymaz’ın adının verildiği parkı yıktırdı. Yine Kızıltepe Belediyesi­ne bağlı Eğitim Destek Evinde 12 yıl temizlik işçisi olarak çalışan Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz, oğlu ve eşinin öldürülmes­inin yıl dönümünde kanun hükmünde kararname (KHK) ile işinden ihraç edildi.

‘HER GÜN GÖZLERİMİN ÖNÜNDE’

Anne Makbule Kaymaz, Mezopotamy­a Ajansından (MA) Ahmet Kanbal’a konuştu. Olayın her yıl dönümünde aynı acıyı tekrar tekrar yaşadığını belirten anne Kaymaz, o günün hâlâ gözlerinin önünden gitmediğin­i dile getirdi. 14 yılın kendisi ve diğer çocukları için çok zorlu geçtiğini söyleyen Kaymaz, “Biz sadece adalet istiyoruz. Barış istiyoruz. Ancak bu taleplerim­iz karşısında zulüm ve baskı dışında hiçbir şey göremiyoru­z” dedi.

“Biz ne o günü ne de sonrasını unutmadık, unutamadık” diyen Kaymaz, “Adaletin geleceğine inancımız kalmadı. Ama bunun hakkını bu dünyada olmasa da ahirette elbet soracağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye