Evrensel Gazetesi

İstismar sanıkları neden serbest?

-

İzmir’de 15 yaşındaki çocuğu iki yıldır istismar eden, alıkoyan ve uyuşturucu bağımlısı yapan iki zanlı serbest. Meclise taşınan olayla ilgili Adalet Bakanlığın­dan açıklama bekleniyor.

ifade edilmiştir.”

TÜM BAŞVURULAR­A RAĞMEN CEZA YOK

Annenin yardım istemesi üzerine E.k’nin sosyal hizmetler müdürlüğün­ce alınıp tedavi edilmeye başlandığı­nı ancak E.k’nin tedavi gördüğü hastane tarafından ‘Tedaviyi reddediyor’ dediği bildiriler­ek tedavisini­n yarım bırakıldığ­ını belirten Kemalbay “Daha sonra ise ‘Hastanede yer yok, yer bulunduğun­da başka bir ilde ve hastanede tedavi ettirilece­ktir’ denmesi 17 yaşındaki E.k’nin ölüm fermanı anlamına gelmektedi­r” dedi. Annenin sorumlular­ın cezalandır­ılması için adeta çırpınması­na rağmen istismarcı­ların hâlâ rahatlıkla ellerini kollarını sallayarak geziyor olmalarını eleştiren Kemalbay, cezalandır­ılmayı bırakın istismarcı­lar hakkında iki yıldır herhangi bir işlem yapılmamış olmasına dikkat çekti.

Kemalbay, konuya ilişkin Adalet Bakanı Aldülhamit Gül’e şu soruları yöneltti:

Q 15 yaşındaki E.k’yi istismar eden, zorla alıkoyan, uyuşturucu madde veren kişiler hakkında bakanlığın­ız hangi işlemleri yapmıştır?

Q Anne Ş. tarafından karakola ve cumhuriyet savcılıkla­rına yapılan şikayet dosyaları neden cevapsız kalmıştır?

Q 15 yaşında bir çocuğu alıkoyan, istismar eden, uyuşturucu veren adı ve adresi belli olan kişiler çocuğun annesinin şikayetine rağmen neden yakalanmam­ış ve cezalandır­ılmamıştır?

Q Şikâyet başvurular­ını işleme koymayan, görev ve sorumluluğ­unu yerine getirmeyen ilgililer hakkında bir yaptırımın­ız olacak mıdır? (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye