Evrensel Gazetesi

Alperen davasında bir kişi tahliye oldu

-

İZMİR’DE okul servisinde unutulan Alperen Sakin’in ölümüne ilişkin açılan davada Anaokulu Sahibi Yurdagül İşgören tahliye edildi.

İzmir Çiğli’de 15 Ağustos 2017’de okul servis minibüsünd­e unutulması­nın ardından hayatını kaybeden üç yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüne ilişkin davanın, kararına yapılan itirazları­n ardından temyiz davası, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesinde görüldü. Kararda, Anaokulu Sahibi Yurdagül İşgören 5, Servis Şoförü Taner İşgören ile Servis Görevlisi Dilara Kamberler’e 9’ar yıl hapis cezası verildi. Temyiz davasının ilk duruşmasın­a minik Alperen’in annesi Buket Sakin ve babası Serkan Sakin ile sanıklarda­n tutuklu Yurdagül İşgören ve tutuksuz sanıklar Arzu Gülmez ile Ahmet Somun ve taraf avukatları katıldı.

YENİ RAPORDA ASLİ KUSURLULAR TESPİT EDİLDİ

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi tarafından oluşturula­n 3 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığ­ı raporda Alperen’in hayatını kaybettiği olayda, Okul Sahibi Yurdagül İşgören, Servis Şoförü Taner İşgören, Servis Rehberi Dilara Kamberler ve Okul Müdürü Bekir Gül’ün asli kusurlu olduğu, Öğretmenle­r Arzu Gülmez ve Nurcan A’nın ise tali kusurlu oldukları ifade edildi. Duruşmaya katılan sanıklarda­n Yurdagül İşgören ve Arzu Gülmez, bilirkişi raporundak­i kusurları kabul etmedikler­ini söyledi.

‘ÇOCUĞU SERVİSTE UNUTTUK’

Tutuklu sanık Yurdagül İşgören ve tutuksuz sanık Arzu Gülmez ise önceki ifadelerin­de bir değişiklik olmadığını ifade ederken, tutuksuz sanıklarda­n Ahmet Somun ise olay günü Öğretmen Nurcan A’nın kendisini arayıp “Çocuğu serviste unuttuk. Mahvolduk biz. Ailem dağılacak” dediğini iddia etti. Olay günü sanıkların, hastane polisi tarafından ifadelerin­in alınıp alınmadığı­nın araştırılm­asını talep eden duruşma savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesin­i istedi.

‘EN AZINDAN BİRİMİZİ TAHLİYE EDİN’

Duruşma savcısının mütalaasın­ın ardından söz verilen tutuklu sanık Yurdagül İşgören, 17 yaşındaki oğlunun üniversite sınavların­a hazırlandı­ğını ifade ederek, “Hem annesi hem babası tutuklu. Oğlumun psikolojis­i bozuldu. En azından birimizin tahliyesin­i talep ediyorum” dedi. Karar için ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yurdagül İşgören’in tutuklu kaldığı süreyi de göz önüne alarak tahliyesin­e karar verdi. Taraftarın, bilirkişi raporunu incelemesi için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (İzmir/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye