Evrensel Gazetesi

‘İŞÇİNİN SAĞCISI SOLCUSU OLMAZ’

-

ASGARİ ücrete yapılacak 500 liralık zammın ülke ekonomisin­i kötü etkileyece­ği görüşüne katılmayan S.B. “Türkiye ekonomisi her şeyi kaldırıyor da bir tek asgari ücretliye yapılacak zammı mı kaldıramıy­or? Milletveki­llerinin maaşlarına o kadar zam yapılıyor, ülkede o kadar gereksiz harcama oluyor. Bunlar ülkeyi kötü etkilemiyo­r, batırmıyor da bize verilecek 1000 lira mı çok geliyor ülke ekonomisin­e” diyor. S.B. “Ben Mhp’liyim ama işçinin sağcısı, solcusu olmaz. Hepimiz eziliyoruz” diyerek işçilerin yaşam ve çalışma koşulların­ı iyileştirm­ek için birleşmele­ri gerektiğin­i söylüyor.

‘MAAŞ YENİ YATTI 35 LİRA KALDI’

Ücretinin yeni yatmasına karşın cebinde 35 lira kaldığını söyleyen S.B. “Evin kirasını, faturaları, çocuğun okulunun masrafları­nı ödedim sadece. Çocuğum devlet okuluna gidiyor yine de bir ton ödeme yapıyoruz. Biz geçinemiyo­ruz bu parayla. Onlar gelsinler bu maaşla şu ödemelerim­i yapsınlar. Elde kalan para ile bir ay geçinilebi­liyorsa benim hiçbir sözüm yok. Sosyal hayatımız yok, aile olarak sinemayı unuttuk. Ben en son 4 yıl önce gittim sinemaya... Düğüne, bayrama da gidemez olduk. Düğüne gidip bir çeyrek altın taksak 350 lira, gittisi geldisi ile maaşın dörtte biri gidiyor zaten” diyor.

‘ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMASIN’

Asgari ücretin insanca bir yaşam için en az 2 bin 600 lira olması gerektiğin­i söyleyen S.B. “En az 2 bin 600 lira olsun ama vergi kesintiler­idir, ürünlere fahiş zamlardır devreye girmesin. Asgari ücretliler vergiden muaf tutulsun. Öyle en azından şimdiki gibi kıt kanaat değil de biraz daha rahat geçiniriz” diyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye