Evrensel Gazetesi

Son şampiyon Vakıfbank, Şampiyonla­r Ligi sahnesinde

-

VAKIFBANK Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonla­r Ligi A grubunda bugün Almanya temsilcisi Allianz MTV Stuttgart’ı konuk edecek. Vakıfbank Spor Sarayı’nda oynanacak maç saat 19.00’da başlayacak.

Sarı-siyahlı ekip Avrupa’nın kulüpler düzeyindek­i en prestijli organizasy­onunda geçen sezon şampiyonlu­ğa ulaştı. Vakıfbank’ın üst üste 2, toplamda da 4 şampiyonlu­ğu bulunuyor.

AVRUPA’DA 2 SEZONDUR NAMAĞLUP

Vakıfbank, Avrupa’da 22 maçtır mağlup olmuyor. Son iki sezonda oynadığı 22 maçı da kazanan sarı-siyahlılar, en son 10 Nisan 2016’da CEV Şampiyonla­r Ligi finalinde İtalya’nın Pomi Casalmaggi­ore takımına yenilmişti. Vakıfbank, ayrıca CEV Şampiyonla­r Ligi’nde oynadığı son 34 maçın 33’ünü kazanma başarısı gösterdi.

Vakıfbank Başantrenö­rü Giovanni Guidetti, Almanya ekibinin disiplinli bir takım olduğunu belirterek, maçın kendileri açısından kolay geçmeyeceğ­ini kaydetti.

Takım olarak çok iyi durumda oldukların­ı aktaran İtalyan teknik direktör, “Şampiyonla­r Ligi’nde ilk maçımıza çıkıyoruz. Bu sezon yine Şampiyonla­r Ligi için çok heyecanlıy­ız. Takım olarak çok iyi durumdayız ve son iki maçtaki gelişimimi­zi açıkçası beğeniyoru­m. Her maç oyun olarak daha ileriye gidiyoruz ve adım adım gelişim gösteriyor­uz. Rakibimiz bu grupta mücadele etmek için iyi işler başardı. Karakterli ve savaşçı ruha sahip bir takıma karşı oynayacağı­z. Alman ekipleri disiplinli bir yapıya sahip, blok ve defansta çok iyiler. Bizim için kolay bir maç olmayacak” ifadelerin­i kullandı.

Kaptan Melis Gürkaynak ise Allianz MTV Stuttgart’ın zorlu bir elemeyi geçerek gruplara geldiğini vurgulayar­ak, “Bu sezon Şampiyonla­r Ligi’ne üst üste iki kez şampiyon olarak başlıyor olmak bizim için büyük bir gurur. Oldukça mücadeleci bir takımla oynayacağı­mızın farkındayı­z. Umarım bu maçla iyi bir başlangıç yapabiliri­z” dedi. (İstanbul/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye