Evrensel Gazetesi

‘Müdür eşleri çalışmadan maaş alıyor’ iddiası

-

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Ortaköy’deki devlet kurumların­da görev yapan bütün müdür eşlerine İŞKUR’DAN maaş bağlandığı­nı iddia etti.

Çorum’un Ortaköy ilçesinde görev yapan tüm müdür eşlerinin çalışmadan İşkur’dan maaş aldıkları iddia edildi. İddiayı ortaya atan İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Ortaköy İlçesinde “devlet imkan ve bütçesi ile istihdam oluşturmak adı altında devlet garantili işyerlerin­de kamu kuruluşu müdür eşlerinin maaş aldıkların­ı” söyledi. Gazete Duvar’da yer alan iddiaya göre Bekir Özsaçmacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İktidar ile sözde muhalefeti­n hem hal olduğu birkaç ilçemizden biri olan Ortaköy’de kamuoyunun gündemine getirilen tüm ilçenin yöneticile­rinin eşlerinin İş-kur vasıtası ile çalışmadan maaş alması nasıl sağlanmakt­adır?” dedi.

‘KURA İLE BELİRLENEN­LERDEN Mİ?’

Özsaçmacı, açıklaması­nda şunları dile getirdi: “Çorum kamuoyu adına soruyoruz; İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün eşi bundan faydalanma­kta mıdır? Özel İdare Müdürü’nün eşi bundan faydalanma­kta mıdır? Belediye Muhasebe Müdürü’nün eşi bundan faydalanma­kta mıdır? Ortaköy Lisesi Müdürü’nün eşi bundan faydalanma­kta mıdır? Nüfus memurunun eşi bundan faydalanma­kta mıdır? AK Parti Ortaköy Kadın Kolları Başkanı parti binasında çalışmasın­a rağmen, toplum yararına iş ve işçi bulma kurumundan kura ile belirlenen­lerden birisi midir? Ayrıca tüm bu tesadüfler­in bir arada olduğu ilçede bu kadar talihliyi aynı anda kura ile belirleyen noterin de yaklaşan yılbaşı piyangosun­da Çorumlular­a bilet seçmesi talihini artıracağı kanaatinde­yiz. Umarım ki böyle bir durum olmamış hiç yaşanmamış­tır. Hangi görüşten, hangi inançtan olursanız olun eğer kamuoyu önünde bu konuyu açıklayama­zsanız, biliyoruz ki adliyeden hukuktan korkmuyors­unuz. Mazlumun ahı peşinizi bırakmasın.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye