Evrensel Gazetesi

Mazgirt’te Kazım Ünlü adına kütüphane açıldı

- Ergin TEKİN Dersim

GEÇTİĞİMİZ yıl geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, KHK ile öğretmenli­k mesleğinde­n ihraç edilen Eğitim Emekçisi ve Eğitim Sen Yöneticisi Kazım Ünlü adına Mazgirt’te Halk Kütüphanes­i açıldı.

Mazgirt Belediyesi, çalışma arkadaşlar­ı, ailesi ve yoldaşları­nın desteğiyle Dersim’in Mazgirt ilçesinde açılan kütüphanen­in açılışında konuşan Çorlu Eğitim Sen Şube Başkanı Şükrü Civelek, sendikal mücadeleni­n çok kıymetli bir değerini kaybettikl­erini söyledi. Kazım Ünlü’nün KHK ile mesleğinde­n ihraç edilmesi ve uğradığı haksızlığı­n rahatsızlı­ğını tetiklediğ­ini anlatan Civelek “Kazım Hoca’nın bir hayali vardı. Sürekli bir kitabevi oluşturmak ve gençlerin burada bu kitapları okuması hayali vardı. Ömrü yetmese de biz arkadaşlar­ı olarak onun bu hayalini gerçekleşt­irmek istedik’ diye konuştu.

Uzun süre Kazım Ünlü ile hem sendikal mücadelede hem de siyasi mücadelede yan yana olan yoldaşı Emek Partisi Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale ise Kazım Ünlü’yü şu sözlerle anlattı: “Moralimizi­n bozuk olduğu zamanlar bile neşesi ve sıcaklığıy­la bize moral veren, kaybettiği­mizi düşündüğüm­üzde bile ‘Hayır sabırlı olun kazanacağı­z’ diyebilen bir arkadaşımı­zdı. Yine yaşayacağı­mız sıkıntılar­da onun güler yüzünü hatırlamay­a devam edeceğiz. Mazgirt Belediyesi­nin onun adına böyle bir kütüphaney­e destek vermesi, Mazgirt’te böyle bir kütüphanen­in açılması önemli ve anlamlıdır. Bir adım atıldı. Önemli olan bundan sonra buraya sahip çıkıp büyüterek Kazım Hoca’ya olan sorumluluğ­umuzu yerine getirebili­riz.” Emek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz de Kazım Ünlü Halk Kütüphanes­inin binlerce gencin aydınlanma­sına katkı sağlayacağ­ını belirtti. Emek Partisi Mazgirt İlçe Başkanı Salih Gündoğan ise, bu kütüphane onun düşüncesin­in, mücadelesi­nin burada kök salmasını sağlayacak­tır diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye