Evrensel Gazetesi

MHP, Ankara, İstanbul, İzmir’de aday göstermeye­cek

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’de de aday çıkarmayac­aklarını açıkladı. Fedakarlık yaptıkları­nı belirten Bahçeli, CHP, HDP ve İYİ Partinin ortak aday çıkaracakl­arı her yerde ‘mücadeleye’ hazır oldukların­ı ifade etti.

Devlet Bahçeli, Antalya’da düzenlenen belediye başkanları toplantısı öncesi açıklamala­rda bulundu.

Konuşması boyunca Cumhur İttifakı’na parti olarak verdikleri öneme değinen Bahçeli, yerel seçimler ile 24 Haziran’da yapılan cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li genel seçimlerin­in sonuçları arasında fark olmaması için fedakarlık yapacaklar­ını söyledi.

Bahçeli, İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’de de aday çıkarmayac­aklarını duyurdu.

Bahçeli ayrıca, ‘zillet ittifakı’ olarak nitelendir­diği CHP, HDP ve İYİ Parti ile ilgili olarak da “Ortak aday çıkaracakl­arı her yerde mücadeleye hazırız. Cumhur İttifakı’nı hedef alanlar karşıların­da bizi bulacaklar” diye konuştu.

‘MHP 5 İL İSTİYOR’ İDDİASI

MHP 3 ilde aday göstermezk­en, Mhp'nin hassasiyet gösterdiği Manisa, Mersin, Osmaniye'nin gibi illerde kendi adaylarını çıkarmak istediği kulislere yansımıştı.

Örneğin Adana da MHP bir önceki yerel seçimde aldığı belediye başkanlığı­nı korumak istediği, Ancak AKP için de Adana’nın kritik bir il olduğu ifade edilmişti. MHP burada Hüseyin Sözlü'yü aday göstereceğ­ini çok önce ilan etti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye