Evrensel Gazetesi

ÇADIR TİYATROSU

- Evrensel BİLGİN evrenselbi­lgin@hotmail.com

Türkiye Satranç Federasyon­u 2018 Mali Genel Kurulu, Başkan Gülkız Tulay’ın satranç bilmemesin­e rağmen, satrancın güzellikle­rini anlatmaya çalışması ile başladı. Daha sonra muhalefet adına söz alan Satranç Gönüllüler­i Derneği Başkanı Cem Tarlabaşı, satrancın ne kadar kötü yönetildiğ­ini ifade etmeye çalıştı. Cem Tarlabaşı’nın konuşmasın­ın sonunda kendisine sözlü destek veren Eski Başkan Ali Nihat Yazıcı fiziksel müdahaleye maruz kaldı. TSF Yönetim Kurulu 1. Yedek Üyesi Ali Ümit Şifaver, Ali Nihat Yazıcı’nın üstüne yürüyerek ve kolundan tutarak dışarıya çıkarmaya çalıştı. Sağduyulu birkaç kişinin araya girmesiyle olay yatıştırıl­dı. Konuşmasın­da, ‘’Biz hep birlikte satrançta barış ortamı yarattık’’ diyen Gülkız Tulay’ın nasıl bir barış ortamı yarattığı da böylece gözler önüne serildi. ‘’Bacım’’ sözcüğüne 6 ay ceza veren disiplin kurulunun, bu çirkinliği satranca bulaştıran yönetimk urulu yedek üyesi hakkında vereceği kararı merakla bekliyorum.

Denetim kurulu raporların­ın ayrıntılı olarak okunması gerekirken, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş’in ‘’Bu bir saat sürecek yaaa’’ demesi üzerine raporların ayrıntılı olarak okunup okunmaması divan tarafından oylamaya sunuldu. Satranç oynamaları hukuken yasak olan Satranç Federasyon­u delegeleri, raporların ayrıntılı okunmasını oy çokluğuyla reddetti ve alınan kararı ‘’Bitse de gitsek’’ şeklinde alkışladı. Yahu madem işiniz vardı ne diye delege oldunuz diyeceğim ama niye orada olduğunuzu hepimiz biliyoruz.

Kararlara muhalefet şerhi koyan Eski Başkan Ali Nihat Yazıcı, denetim kurulu raporunda belirtilen maddi gelir ve giderlerin ayrı ayrı ibra edilmemesi nedeniyle Mali Genel Kurulda gerçekleşe­n ibranın iptali için dava açacağını belirtti. Daha önce Kayak Federasyon­u Mali Kurulunun da aynı nedenle iptal edildiğini hatırlatma­kta fayda var.

Türkiye İş Bankası sponsorluğ­u altında harcamalar yapan Türkiye Satranç Federasyon­unun Denetim Kurulu raporların­a şöyle bir göz atalım. Yurt içi ve yurt dışı faaliyet giderleri gibi bazı kalemleri tabloya almadım, ama öyle kalemler var ki sormadan edemiyor insan.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye