Evrensel Gazetesi

ODTÜ’DE acı ölüm

- Hüseyin Sinan GÜLER Ankara

Ortadoğu Teknik Üniversite­si (ODTÜ)’DE kamyonet kapısının çarpması sonucu Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi İrem Kütük hayatını kaybetti. ODTÜ’NÜN 100. yıl semti tarafında bulunan A4 Kapısından yurtlar bölgesine giden yokuşta yaşanan olay, görgü tanıkların­ın ifadesine göre kampüse A4 kapısından giriş yapan bir kamyonetin arka kapağının açılması sonucu meydana geldi. ODTÜ öğrenciler­inin genellikle yaya olarak geçtiği A4 kapısında gerçekleşe­n kaza esnasında, Kütük, kaldırımda yürüyordu. Olayla ilgili bilgi almak için aradığımız ODTÜ İç Hizmetleri Müdürlüğü ise bilgi veremeyece­klerini belirterek sorularımı­zı yanıtsız bıraktı.

‘ACIMIZ ÇOK BÜYÜK’

Kazaya ilişkin olarak ODTÜ Psikoloji Bölümünden Psikoloji Bölümü mezun ve öğrenciler­ine e-posta gönderildi. Açıklamada, “Son sınıf öğrenciler­imizden İrem Kütük, kampüs girişine yakın bir yerde geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetmişt­ir. İrem’i kaybettiği­miz için çok üzgünüz. Acımız çok büyük. Başımız sağolsun” denildi.

AMBULANS BEKLENDİ İDDİASI

Gazetemize konuşan görgü tanıkların­ın ifadesine göre olay saat 12.00 sularında A4 kapısından Doğu Yurtlar Bölgesi’ne inen yokuşun ortasında gerçekleşt­i. Psikoloji bölümü tarafından öğrenciler­e atılan e-postada kaza mahaline “kampüs girişine yakın bir yerde” denilmesin­e tepki gösteren görgü tanıkları, “A4 kapısı ya da kampüs girişi değil, orası düpedüz yurtlar bölgesi” dedi. Araçla geçerken öğrenciyi yerde görüp bakmaya giden bir görgü tanığının ifadesine göre, yaklaşık yarım saat kadar ambulansın gelmesi beklendi. Önce üniversite­nin sağlık merkezinin ambulansın­ın geldiğini, ancak müdahale için yetersiz kaldığını belirten görgü tanığı, saat 12.25’te başka bir ambulansın gelerek öğrenciyi aldığını aktardı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye