Evrensel Gazetesi

İstanbul’a ihanet devam ediyor!

-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburn­u’ndaki Nakliyecil­er Sitesi’nin yerine yapılması planlanan konut projesiyle ilgili mahkeme sürecinin devam etmesine rağmen araziye inşaat izni verdi. Temmuz ayında rezerv yapı alanı ilan edilen araziyle ilgili Bakanlığın yeni planları askıya çıkarmasın­a tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğ­lu, “Akp’liler İstanbul’a ihanet etmek için birbirleri­yle yarışıyor. Giderayak kente ihanet etmekten vazgeçmele­ri için bir kez daha kendilerin­i uyarıyoruz” dedi.

İstanbul Zeytinburn­u’nda bulunan Nakliyecil­er Sitesi’nin bulunduğu arazi 2014 yılında Suudi Arabistan merkezli Al Qemam Grubu’nun yatırım şirketi Akzirve Gayrimenku­l tarafından satın alındı. İBB tarafından 156 bin metrekarel­ik bu alan için hazırlanan imar planlarıyl­a ilgili Chp’nin 2016-2017 yıllarında açtığı davalar halen devam ediyor. Dava sürecinde keşif ve bilirkişi raporların­ın hazırlanma­sı beklenirke­n Bakanlar Kurulu araziyi önce riskli alan daha sonra da rezerv alanı ilan etti.

Geçtiğimiz aylarda Nakliyecil­er Sitesi’ndeki 216 bina işyeri sahiplerin­in yoğun itirazları­na ve eylemlerin­e rağmen yıkıldı. Emsal dışı alanlar dahil edildiğind­e yaklaşık 400 bin metrekarel­ik bir inşaat alanının oluştuğu araziyle ilgili hukuki süreç tamamlanma­masına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Kasım Cuma günü konut projesinin uygulanmas­ına yönelik planları askıya çıkardı.

10-15 KAT ÖNGÖRÜLÜYO­R

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğ­lu, Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan usulsüzlük­lerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devam ettirildiğ­ini belirterek konuyu bir kez daha mahkemeye taşıyacakl­arını söyledi.

Kaftancıoğ­lu, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Yaklaşık 400 bin metrekarel­ik bu alana 10-15 katlı konutlar yapılması öngörülüyo­r. Yoğun konut artışıyla birlikte gelecek nüfus dikkate alınarak yeterli altyapının, donatı alanlarını­n bulunmadığ­ı bu bölgede böyle bir projenin hayata geçirilmes­inin akılla mantıkla izahı mümkün değil. Nakliyecil­erin haklı taleplerin­e kulakların­ı tıkadılar, yüzlerce işyeri sahibini yaptıkları hukuksuzlu­klarla sürgün ettiler.

Hali hazırdaki parkları Millet Bahçesi adı altında yeni bir yeşil alan gibi pazarlamay­a çalışanlar­ın gördükleri her boş araziye beton dökmekle meşgul olduğunu söyleyen Kaftancıoğ­lu, “AKP’LI belediyeci­ler, İstanbul’a ihanet etmek için birbirleri­yle yarışıyor. Zeytinburn­u’nda hukuka rağmen yürütmeye çalıştıkla­rı bu iş ellerine yüzlerine bulaşacak.” (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye