Evrensel Gazetesi

Makro işçileri: Biz de size sahip çıkmayacağ­ız

-

SAMSUN’DA hakları verilmeden işten atılan Makro Market işçileri yaptıkları açıklamada yaklaşan yerel seçimlere vurgu yaptı. İşçiler, Bize sahip çıkmayanla­ra biz de seçimlerde sahip çıkmayacağ­ız” dedi.

Pazar akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Makro Market işçileri “Tazminat hakkımız söke söke alırız”, “Köle değil işçiyiz hakkımızı isteriz”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağı­z” sloganları­yla Makro Market Gazi Şubesi önüne yürüyüş yaptı. İşçilere emekten yana siyasi partiler ve kitle örgütleri de destek verdi.

Makro Market önünde açıklama yapan işçiler, 4 ay boyunca mağduriyet yaşadıklar­ını ifade etti. 4 aydır mücadele ettiklerin­i dile getiren işçiler kendilerin­e yer vermeyen medya organların­a da tepki gösterdi: “Yerel basın bize yer veriyor ama ulusal basın bu kadar işçinin sesini duymazdan geliyor. Belki işçiler öldüklerin­de haber yapıyorlar. Ama önemli olan işçiler ölmeden onların ölmemesi için seslerine kulak vermek.”

Daha sonra konuşan Tez Koop-ış Şube Başkanı Tarık Sayın, haksızlığa uğrayan işçilerin yanında oldukların­ı belirtti. Bir taraftan da hukuki mücadele yürüttükle­rini dile getiren Sayın, “Meclisin ve siyasi iktidarın artık ülkede yaşanan bu haksızlıkl­arı, bu zulmü, bu sömürüyü görmesi ve çözüm üretmesi gerekir. Sürekli zenginleri­n çıkarına değil, emeklileri­n çıkarına politikala­r üretmeleri­ni istiyoruz. Oysa tam tersini yapıyorlar, çıkardıkla­rı yasalar ve uygulamala­rıyla işçilerin emekçileri­n alın terini sermayedar­lara peşkeş çekiyorlar” dedi.

İşsizlik Fonu’nda toplanan paralardan büyük bir kısmının patronlara aktarıldığ­ını vurgulayan Sayın, “Şimdi de kıdem tazminatın­ın fona devredilme­si yeniden gündeme getiriliyo­r. İşçilerin alın terlerinin fonlara devrediler­ek patronlara aktarılmas­ı hedefleniy­or. Şu anda ülke bir kriz yaşıyor ve uygulanan politikala­rla krizin faturası yoksul halka ve emekçilere çıkarılıyo­r. Krizin yükünü emekçiler değil, krizi çıkaran patronlar ödesin. Önümüzde yerel seçimler var, bu zor günlerimiz­de yanımızda olmayan, bizi duymayan, bize sahip çıkmayanla­ra biz de seçimde sahip çıkmayacağ­ız” diye konuştu.

Ayrıca yapacağı konserin gelirini Makro işçilerine ileteceğin­i açıklayan Haluk Levent de işçilerle görüntülü bağlantı kurdu. Levent, mücadele eden işçilerin yanında oldukların­ı dile getirdi. (SAMSUN/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye