Evrensel Gazetesi

HDP üyeleri ve sendikacıl­ara operasyon

-

Birçok kentte HDP üyelerine ve sendikacıl­ara dönük operasyon gerçekleşt­irildi. SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ve HDP Eski Milletveki­li Mülkiye Birtane’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sendikacı, siyasetçi avukatın sokağa çıkma yasakları döneminde yaptığı eylemlerde­n kaynaklı gözaltına alındığı öğrenildi. Geniş kapsamlı yapılan operasyonu­n yerel seçim ve ittifak tartışmala­rının yoğun olarak yapıldığı günlere denk gelmesi dikkat çekti.

BEYAZ BAYRAK OPERASYONU

Ankara, İzmir, Diyarbakır, İstanbul ve Bursa’da dün sabah erken saatlerde operasyon yapıldı.

Ankara’da SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ve HDP Kars Eski Milletveki­li Mülkiye Birtane’nin de gözaltına alındığı soruşturma­nın 2016 yılında sokağa çıkma yasakların­ı protesto etmek için Sakarya Caddesi’nde gerçekleşe­n Beyaz Bayrak eylemi nedeniyle başlatıldı­ğı öğrenildi. Avukat Atiye Arıkan, gözaltına alınanlara “örgüt propaganda­sı” suçlaması yöneltildi­ğini belirtti.

Diyarbakır’da ise, HDP Kars Eski Milletveki­li ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan Üyesi Mülkiye Birtane, evine yapılan baskın sonrası gözaltına alındı.

İzmir’de yapılan operasyonl­arda ise HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mahfuz Güleryüz ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Gülay Gün Bilici’nin de aralarında bulunduğu 20’yi aşkın isim gözaltına alındı.

İstanbul’da da Nimet Acar isimli stajyer bir avukat, kaldığı eve yapılan operasyonl­a gözaltına alındı. Acar, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğün­e götürüldü. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Sokağa çıkma yasakları döneminde eylem yapmakla suçlanıyor­lar.
Sokağa çıkma yasakları döneminde eylem yapmakla suçlanıyor­lar.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye