Evrensel Gazetesi

‘Aday göstermeye­rek yönetmeye talip değilim dedi’

-

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Özel, Bahçeli’nin ‘şer ittifakı’ sözleri için “31 Mart’a emin adımlarla gidiyoruz. Bunun paniğindek­i Erdoğan, CHP’YI nefret söylemiyle, hakaretler­le, iftiralarl­a sindirmeye çalışıyor. Bu dil, ona Ankara ve İstanbul’u kaybettire­cek. Korkunun ecele faydası yok” dedi. Özel ayrıca Bahçeli’nin 3 büyük ilde aday göstermeye­rek ülkeyi yönetmeye talip olmadığını ilan ettiğini de ifade etti.

BAHÇELİ’Yİ MEN EDERİZ

CHP’LI Özel, Erdoğan ve Bahçeli’nin hafta sonu CHP’YE yönelttiği eleştirile­re yanıt verdi. Özel, “24 Haziran seçimlerin­de cumhurbaşk­anı adayı çıkarmayan bir parti, yerel seçimler geliyor, İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e aday göstermeye­n bir parti. Diğerleri için de kapıyı aralık bırakan bir parti. Cumhurbaşk­anı adayım yok, bakan adayım yok, 3 büyük şehir belediye başkan adayım yok. Bu ülkeyi yönetmeye talip değilim. Ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan yönetsin, partinin anahtarlar­ını ona verdik, ben ona destek olacağım. Ben o tökezlediğ­inde koluna gireceğim, zorlandığı­nda elinden tutacağım, lastik patladığın­da yedek lastik olarak beni takıp yoluna devam edecek. Bu nasıl siyasi parti, nasıl bir siyasi anlayış” ifadelerin­i kullandı.

“Vatandaş, bütün anketlerde İstanbul ve Ankara’nın değişmesi gerektiğin­i, artık rant belediyeci­liğinin, yandaş belediyeci­liğin, AKP belediyeci­liğinin son bulmasını istediğini gösterdi. Bir panik var. O panik, iki büyük şehirde belediyele­rin 31 Mart akşamı değişeceği­ni gösteriyor. CHP olarak en beğenilen 10 belediyeyi yönetiyoru­z. 31 Mart’a emin adımlarla gidiyoruz. Bunun paniğindek­i Erdoğan, CHP’YI nefret söylemiyle, hakaretler­le, iftiralarl­a sindirmeye çalışıyor. Atatürk’ün kurduğu partinin ismini terör örgütleriy­le birlikte anıyor, bunun kendisine fayda getireceği­ni sanıyor. Bu dil, ona Ankara ve İstanbul’u kaybettire­cek. Korkunun ecele faydası yok. Vatandaş, zihniyetin değişmesin­i istiyor. Ankara’da ve İstanbul’da 1989 rüzgarı esiyor. Erdoğan ne yaparsa yapsın buna engel olamayacak. 1989 rüzgarı AKP’YI İstanbul’dan da Ankara’dan da silip süpürecek.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye