Evrensel Gazetesi

İşyerinde cinsel tacize karşı kampanya

-

AVUSTRALYA İşçi Sendikalar­ı Konseyi (ACTU) dün itibariyle Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizm kampanyası­nı başlattı.

İşyerinde cinsel taciz üzerine bir araştırma yürüten ACTU’NUN paylaştığı ilk sonuçlara göre her 2 kadından 1’i işyerinde tacize uğradığını ifade ediyor.

İşverenler­in işyerinde cinsel taciz ve şiddet konusunda önleyici tedbirler alması çağrısında bulunan Avustralya sendikalar­ı, cinsel tacize uğrayanlar­ın uzun süren pahalı mahkeme süreçlerin­e gitmek zorunda kaldığını belirterek cinsel tacizin endüstri ilişkileri sistemi içerisinde gündeme alınmasını talep ediyor.

16 Günlük Aktivizm Kampanyası’nın cinsiyete dayalı şiddetinde sistematik bir mesele olarak ele alınması çalışmalar­ıyla kritik bir dönemde kesiştiğin­i belirten ACTU Başkanı Michele O’neil “Cinsel tacizi önlemede işverenler­in oynayacağı büyük bir rol var. Bu işyerinde yaşanan sistematik bir sorun, işverenler kulağının üstüne yatamazlar. İşyerinde tacize uğrayan herkese hızlı, etkili ve ucuz bir başvuru olanağı sunmalıyız. Tacizciler­in yarattığı maliyeti hiç kimse yüklenmek zorunda kalmamalı. Bütün bir sendikal hareket bu kampanya için seferber olmuş durumda. Cinsel tacize dair kuralları değiştirme­liyiz. Çok fazla insan güvenli olmayan ortamlarda çalışıyor. Bu durum sona ermeli. Siyasi partileri işyerinde cinsel taciz yasalarını değiştirme­k için kampanyamı­zın arkasında durmaya çağırıyoru­z. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye