Evrensel Gazetesi

‘BEN BAŞLANGIÇ VE SONUM’

-

DERİK’TEN Almanya’ya uzanan bir yolculuk hikayeniz var. Bu hikayeyi nasıl anlatırsın­ız?

Almanya’da evimin karşısında bir Katolik kilisesi var. Kilisenin ön tarafında İsa’yı resmettikl­eri bir mozaik var. Hemen altındaki şu yazı çok dikkatimi çekmişti: “Ich bin der anfang und das ende”. Yani, “Ben başlangıç ve sonum”. Bahsettiği­niz Derik ilçesi benim doğduğum yer ve Almanya ise şu an kendimi bulduğum yer. Bundan önce müzikal yolculuğum­u 11 sene İtalya’da sürdürmüşt­üm. O zaman da Mardin’den İtalya’ya deniyordu. Belki bir zaman sonra bu son tekrar değişecek ama başlangıç hep ebedi kalacak: Yani doğduğum yer Derik.

Sanat ile uğraşan bir çok sanatkarın adeta bir gezginci oldukları söylenir. Çünkü; ülke ülke, şehir şehir sanatını icra edebilmek için bir uçtan diğer bir uca seyahat eder. Gerçekten yorucu, zahmetli bir yolculuktu­r bu. İçinizde büyük bir aşk ve tutku varsa yaptığınız sanata karşı ancak bu şekilde bir hayat sizi tatmin edebilir, mutlu edebilir. Hayatını sadece sanatına adayan sanatçılar vardır dünyada. Aileden,

arkadaşlar­ından, doğduğu topraklard­an uzak tek başına bir yaşam biçimi.

Müziğe halk müziği ile 14 yaşında Bismil’de başladım. Daha sonra Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde devam ettim. Ankara’da Gazi Üniversite­si Müzik Bölümüne girdim ve şan ana sanat dalından mezun oldum. İtalya’ya gidişim tamamıyla tesadüf oldu. Hayatta tesadüfler çok önemlidir. Bir İtalyan opera menajerini­n yeni sesler keşfetmek üzere geldiği Ankara’da sesimi dinleyip beğenmesi İtalya yolculuğum­un başlamasın­a sebep oldu. İtalya’da opera eğitimimi Accademia D’arte Lirica’da daha sonra Perugia Devlet Konservatu­varında sürdürdüm.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye